RTEÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE SKANDALLAR BİTMİYOR! DR.KAPISINDA GÜVENLİK HASTA MUAYENESİNE İZİN VERİMİYOR” - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

RTEÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE SKANDALLAR BİTMİYOR! DR.KAPISINDA GÜVENLİK HASTA MUAYENESİNE İZİN VERİMİYOR”

Bu haber 09 Mart 2021 - 22:28 'de eklendi ve kez görüntülendi.
RTEÜ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE SKANDALLAR BİTMİYOR! DR.KAPISINDA GÜVENLİK HASTA MUAYENESİNE  İZİN VERİMİYOR”

RTEÜ Eğitim ve araştırma hastanesinde neler oluyor? Eğitim ve Araştırma Hastanesinde baskı ve mobbing uygulamaları bitmek bilmiyor .Doktorlar huzursuz yurttaşlar yeterli sağlık hizmeti alamamaktan şikayetçi.

GENÇAĞA KARAFAZLI

RTEÜ Eğitim ve araştırma hastanesinde skandallar bitmiyor. Alanında başarılı çalışmalar yapan Prof. Dr. Dursun’un hastalarını muayene yapması kapısına konulan güvenlik görevlilerince engelleniyor.

RTEÜ eğitim ve araştırma hastanesinde son aylarda yaşanan baskı ve mobbing uygulamaları sonrası alanında uzman birçok doktor çareyi Rize’den ayrılmak ve ya istifa ederek gitmekte buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan RTEÜ ‘ye Rektör olarak atanan Hüseyin Karaman’ın göreve geldiği günden beri hem üniversitede hem de Eğitim ve araştırma hastanesinde yaşanan baskı, cinsel taciz ve mobbing olayları gündemden düşmüyor.

“BENİM FETÖ’CU OLUP OLMADIĞIMI H.KARAMAN’A SORUN”

Ordu üniversitesi rektörü Ali Akdoğan’ın FETÖ ilişkileri konusunda kendisine Rize nabız editörlerinin yönelttiği bir soru üzerine “benim FETÖ ‘cu olup olmadığımı RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman’a sorun”  dediği RTEÜ’nun FETÖ iktisatlı olduğu iddia edilen Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yönettiği RTEÜ Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaşanan son olaylara müdahil olması sonrası sağlık hizmetleri ciddi anlamda aksamaya uğrarken, bu kez birçok kez baskı ve mobbing uygulamaları ile karşı karşıya kalan alanında başarılı çalışmalarıyla bilinen KBB hocası Prof. Dr. Engin Dursun’un hasta muayene etmesi keyfi gerekçelerle engellendi.

“PROF DR.ENGİN DURSUN’UN HASTA MUAYNESİ ENGELLENDİ”

Rize nabız editörleri edindiği son bilgilere göre, bugüne kadar özellikle kanserli ve problemli çözümsüz hastaların sıklıkla başvurduğu KBB bölümü hocası Prof. Dr. Engin Dursun’un hastanedeki KBB servisinde yaptığı muayeneler rektör Hüseyin Karaman’ın talimatları doğrultusunda önceki gün itibariyle durduruldu.

Prof. Dr. Engin Dursun’a verildiği iddia edilen bilgilere göre pandemi sürecinde oluşan kalabalık nedeniyle serviste muayene yapmasının uygun olmayacağı bildirildi.

Oysaki RTEÜ eğitim ve araştırma hastanesinde muayene poliklinikleri ve diğer alanlarda yüzlerce hastanın ve çalışanın iç içe olduğu hiçbir ciddi tedbirin alınmadığı bilinen bir gerçek.

“HASTALARLA GÖRÜŞMESİN DİYE KAPIYA GÜVENLİK GÖREVLİSİ KOYDULAR”

Bütün bu gelişmeler sonrası Prof. Dr. Engin Dursun’un serviste hastalara bakmasına getirilen yasak bir yana rektör Karaman hastane sorumlularıyla beraber Doktor Dursun’un kapısına güvenlik görevlisi koyarak hastalarla görüşmesine izin vermeyerek baskı ve mobbing uygulamasına bir kez daha imza attı.

“BİRÇOK DOKTOR MOBBİNG SONRASI GÖREVDEN AYRILDI”

RTEÜ eski Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz döneminde,  RTEÜ Eğitim Araştırma hastanesine göreve başlayan alanında uzman birçok doktor,  Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın görevden alınmasının ardından RTEÜ Rektörlüğü görevine atanan ve FETÖ iktisatlı olduğu iddia edilen İlahiyatçı Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın göreve geldiği tarihten beri,  Eğitim ve araştırma hastanesinde çalışma barışını bozan birçok olay yaşanmasına ve alanında uzman birçok doktor karşılaştığı baskı ve mobbingler den dolayı ya istifa etti ya da görevli olduğu RTEÜ Eğitim ve araştırma hastanesinden ayrılmak zorunda bırakıldı. Eğitim ve araştırma hastanesinde daha önce RTEÜ rektörü Hüseyin Karaman’ın müdahil olduğu birçok yaşanmış bu olaylar ulusal ve yerel medyada yer almıştı.

“DOKTOR DURSUN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ”

Bilindiği gibi Eğitim ve araştırma hastanesinde geçmiş aylarda yaşanan bir olayda KBB hocası Prof.dr. Engin Dursun’a yönelik baskı ve mobbing uygulamaları gündeme gelmiş Dr. Dursun yaşananlara “ bu baskı ve mobbingler devam ederse burada sağlıklı hizmet vermenin mümkün olmayacağına “ dikkat çekerek tepki göstermişti.

“REKTÖR KARAMANIN BASKILARI SONRASI HASTANEDEN BİRÇOK DOKTOR AYRILDI”

Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi (RTEÜ) Rektörü Hüseyin Karaman göreve geldiği günden beri özellikle Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaşanan olaylardan dolayı sağlık hizmetlerinin ciddi anlamada aksaması ve birçok doktorun böylesi önemli süreçlerde görevinden ayrılmasında direkt sorumlu gösterilen bir isim.

Daha 4 gün önce yapılan sınavlarda 95.sırada yer alan RTEÜ nün rektörü Hüseyin Karamanın uyguladığı iddia edilen baskı ve mobbingler sonrası  RTEÜ Eğitim ve Araştırma hastanesinden ayrılan ve ya istifa etmek zorunda bırakılan  bilim insanlarının isimleri şöyle.

Rize ve Karadeniz Bölgesinin tek Profesör kadrosundaki erişkin Allerji ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. A. Berna Dursun’un uygulanan mobbing ve baskılar sonrası emekliliğini istemesi,

Kardiyoloji Anabilim Dalı İdari Sorumlusu Prof. Dr. Emre DURAKOĞLUGİL ve KBB Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Emine DEMİR istifaları,

-Yrd. Doç. Hazen  Maryal, Onkoloji

-Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Özdemir, Girişimsel radyoloji

-Dr. Beren Yusuftaş, Nükleer Tıp

-Doç. Dr. Yavuz, Radyoloji

-Doç. Dr. Münir Demirci, K.B.B

-Doç. Dr Servet Kayhan, Göğüs Hastalıkları

– Doç. Dr. Şahin Bozak Kalp Damar Cerrahi, 2015 yılın doktoru

-Prof. Dr. Şaban Şimşek, Tıp Fakültesi Dekanı.

Diğer yandan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bazı doktorların FETÖ ‘cu olduğu iddiasıyla Rektör Karaman’ın bilgisi dâhilinde görevlerinden uzaklaştırıldığı, bazı doktorların tutuklanıp hapis yattığı biliniyor.

Yaşanan bütün gelişmelerin ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan bu baskı ve mobbingler sonrası RTEÜ rektör Karaman’ın açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA