ikizdere de bir yandan direniş bir yandan katliam - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

ikizdere de bir yandan direniş bir yandan katliam

Bu haber 07 Mayıs 2021 - 12:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.
ikizdere de bir yandan direniş bir yandan katliam

Cengiz İnşaat’ın liman inşaatı için açmak istediği taş ocağına karşı İkizdereliler nöbetlerini sürdürürken, başka bir ocakta dinamit patlatmaları da devam ediyor. Yöre halkı, tüm Türkiye’den destek bekliyor.

Rize‘nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere‘de Cengiz İnşaat’ın yapımına başladığı “Cevizlik Taş Ocağı” için, kepçeler çalışmalarını tam gaz devam ederken, yöre halkı da “ağaç nöbeti”ne devam ediyor.

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ait Rize İyidere Lojistik Limanı projesinin, bu işe ait ihaleyi kazanan firmaları ile Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.  iş ortaklığı tarafından gerçekleştirileceği bildirilmiş; bunun için uygun yerin kendilerine bakanlık tarafından gösterildiği kaydedilmişti.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Yalçın Eyigün de İkizdere’de gerçekleştirilen toplantıda ‘Rize İyidere Lojistik Limanı’ ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bölge halkının endişe etmesini gerektirecek bir durum yok” demişti.

Taş ocağına karşı günlerdir direnen yöre halkı ise, hak ihlallerini ve şirketin taş ocağı çalışmalarının durdurulması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi‘ne (CİMER) başvurma kararı almıştı. 

Patlatmalar da sürüyor nöbet de..

İkizdere vadisi işkencedere vadisine 3 km uzakta bir başka taş ocağında  Ormanlık alanda sürdürülen dinamit patlatmaları ve ağaç kıyımı yüzünden ormanlık alan adeta katledildiği görüldü.

öte yandan  İkizdere halkı da taş ocağına  karşı direnişini devam ettiriyor. Çalışma yapılan alanın çevresinde çadırlar kurarak nöbete başlayan köylüler, Türkiye’nin dört bir yanına yaptıkları destek çağrısını yineliyor: “Asla pes etmeyeceğiz, Bizi yalnız bırakmayın, yanımızda durun.!

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA