HDP İzmir İl binasına saldırıp, silahla tarayan ve partili Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan Onur Gencer’in ilk ifadesinde “Başka kişiler olsaydı onlara da ateş açacaktım” dediği ortaya çıktı. - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

HDP İzmir İl binasına saldırıp, silahla tarayan ve partili Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan Onur Gencer’in ilk ifadesinde “Başka kişiler olsaydı onlara da ateş açacaktım” dediği ortaya çıktı.

Bu haber 17 Haziran 2021 - 16:42 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HDP İzmir İl binasına saldırıp, silahla tarayan ve partili Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan Onur Gencer’in ilk ifadesinde “Başka kişiler olsaydı onlara da ateş açacaktım” dediği ortaya çıktı.

HDP İzmir İl binasına saldırıp, silahla tarayan ve partili Deniz Poyraz’ı öldüren saldırgan Onur Gencer’in ilk ifadesinde “Başka kişiler olsaydı onlara da ateş açacaktım” dediği ortaya çıktı.

HDP İzmir il başkanlığına silahla saldıran ve partili Deniz Poyraz’ı katleden saldırgan Onur Gencer’ın emniyetteki ilk ifadesinde “amacının orada birkaç kişiyi bulmak olduğunu, içeride başka kişiler de olsaydı onlara da ateş açacağını” söylediği öğrenildi. 2021 ocak ayında beri saldırı planı yaptığını söyleyen Gencer, “Buraya PKK’lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmıyorum. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim” dedi.

HDP İzmir İl Başkanlığı’na gerçekleştirdiği saldırı sonrasında binadan çıkamadan yakalanan fail Onur Gencer’in emniyette verdiği ilk ifadeye DW Türkçe ulaştı. Alican Uludağ imzalı haberde saldırgan Onur Gencer’in emniyette verdiği ilk ifadesinde babasının tekel işçisi olarak emekli olduğunu, kız kardeşinin öğrenci olduğunu, herhangi bir parti dernek sendika üyeliğinin olmadığını, annesinin vefat ettiğini anlattı.  Gencer, ailece İzmir’in Gaziemir ilçesinde ikamet ettiklerini belirtti. Bekâr olduğunu ve askerlik yapmadığını ifade eden, 2020 yılının ilk aylarında sağlık memuru olarak Suriye/Münbiç’e gittiğini, orada da bir süre görev yaptığını söyledi. Gencer, “Sağlık memurluğundan 2021 yılının Nisan ayında istifa ettim. Ancak şu an için açıkta görülebilirim, çünkü işe gitmiyorum” dedi.

Saldırıyı nasıl planladığını anlatan Gencer, 2021 yılı ocak ayı içerisinde İzmir İl HDP binasının adresini Google üzerinden öğrendiğini, keşif amaçlı “Perfect İngilizce” adlı bir kursa kayıt olduğunu söyledi.

Gencer, şunları kaydetti: “Birkaç kez keşif amaçlı çalışmalarım oldu. Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bulundurma olarak 2021 Mayıs ayında silah ruhsatı başvurusu yaptım, geçici ruhsat aldım. Kızlarağası’ndan Mehmet isimli şahıstan 3 bin 500 TL bedelle Ruger Silah aldım. Bu silaha 10 mermi koyarak bugünkü olayı gerçekleştirdim. Olay yeri olan HDP il binası içerisinde 10 mermiyi de sıktım. Amacım birkaç kişiyi orada bulabilmekti. Ancak sadece 1 kişi oradaydı. Buraya da PKK’lıların geldiğini düşündüğümden herhangi bir ayrım yapmadım. Başka kişiler de olsaydı onlara da ateş edecektim. Eylem sonrası kullandığım silahı çantaya koyarak olay yerinden ayrılırken polislerce yakalanarak gözaltına alındım.”

Gencer, saldırıyı neden gerçekleştirdiğine yönelik soruya “Çocukluktan beri PKK’lı öldürmek için planlar yaptım. Olay doğaçlama yaşandı” diye yanıt verdi.

Öte yandan Deniz Poyraz’ı katleden saldırgan Onur Gencer’in işlediği cinayetin ardından Poyraz’ın yerde kanlar içindeki fotoğrafını çekip Whatsapp hesabından paylaştığı ortaya çıktı. Söz konusu paylaşımı TELE 1 tarafından servis edildi. Gencer’in numarasının kayıtlı olduğu bir kişi, fotoğrafı görünce ekran görüntüsü alarak TELE 1’e ulaştırdı. Saldırganın fotoğrafı “leş bir” ifadesi ile paylaştığı görüldü

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA