2016, basın için karanlık bir yıl olarak başladı - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

2016, basın için karanlık bir yıl olarak başladı

Bu haber 03 Ocak 2021 - 14:18 'de eklendi ve kez görüntülendi.
2016, basın için karanlık bir yıl olarak başladı

 Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) 2016 yılının ilk medya raporunu açıkladı. Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan rapor, Mülkiyeliler Birliği’nde yapılan basın açıklamasında açıklandı.

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, bu yıl ortaya çıkan raporun Türkiye’nin karanlık bir döneme gitmesinin belgesi niteliğinde olduğunu söyledi. Türkiye’nin  düşünce ve ifade özgürlüğü açısından yaşam mücadelesi verdiğini belirten Abakay, toplumsal hayatın ya laik, demokratik, sosyal bir hukuk düzeni ya da din referanslı etnik çatışmaların yaşandığı despotik bir düzen üzerinden devam etme ayrımında olduğunu söyledi. Bu yılın ilk üç ayında da basın emekçilerinin her türlü baskıyla karşılaştıklarını ifade eden Abakay, mesleklerinin gereği olarak kamuoyunu haberdar eden, bilgilendiren onlarca gazeteci ve köşe yazarı emniyette ya da savcılıkta ifade verdiğini, hâkimler karşısında savunma yaptığını darp edildiğini, tutuklandığını ve hapse mahkûm edildiğini kaydetti.

2016 YILI GAZETECİLER İÇİN BÖYLE BAŞLADI

Abakay, 3 ay boyunca gazetecilerin uğradığı hak ihlellerini şöyle sıraladı;

* Bir gazeteci, polis tarafından ateşli silahla vurularak yaralandı.

* 4 gazeteci polis tarafından fiziksel saldırıya uğradı.

* Süren davalar kapsamında 4 gazeteciye hapis cezası verildi. ‘Terör’ ve ‘hakaret’ suçlarından verilen cezaların toplamı 54 yıl 11 ay.

* 6’sı ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ olmak üzere gazeteci, köşe yazarı ve kurumsal olarak basın organları hakkında 12 soruşturma açıldı.

* 3’ü yabancı 20 gazeteci gözaltına alındı.

* 4 gazeteci tutuklandı.

* 6 gazeteci haklarındaki suç duyuruları üzerine emniyet ya da savcılıkta İFADE verdi.

* 5 gazeteci hâkim karşısında haklarında açılan davalar kapsamında SAVUNMA yaptı.

* 1 yabancı gazeteci sınır dışı edildi.

* 6 toplumsal olay sonrası yayın yasağı kararı verildi. Yayın yasağı konulan gelişmeler içinde Ankara ve İstanbul’daki terör saldırılarıyla Ensar Vakfı’ndaki çocuklara taciz olayı da yer aldı.
* 2 basın organına saldırı oldu.
* İpek Medya Grubu’na ait 5 yayın organı tamamen kapandı.

* Zaman Gazetesi ile CİHAN Haber Ajansı’na kayyum atandı.

* Olay TV Ankara Bürosu’nu, Doğan Medya Grubu da radikal.com.tr’yi kapattı.

* 723 basın emekçisi işlerinden çıkarıldı.(Ankara/EVRENSEL)

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA