betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

Of stadında Atatürk resimlerine yapılan saldırıyı CHP’liler protesto etti.

GENÇAĞA KARAFAZLI Trabzon’un Of ilçe stadyumunda asılı bulunan Atatürk resimlerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce yapılan saldırıyı CHP’liler protesto etti. Of stadyumunun önünde bir araya gelen CHP Trabzon il..

Of stadında Atatürk resimlerine yapılan saldırıyı CHP’liler protesto etti.
Son Güncelleme: Whatsapp

GENÇAĞA KARAFAZLI

Trabzon’un Of ilçe stadyumunda asılı bulunan Atatürk resimlerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce yapılan saldırıyı CHP’liler protesto etti. Of stadyumunun önünde bir araya gelen CHP Trabzon il başkanı Mustafa Bak, Trabzon Ortahisar CHP belediye başkanı Ahmet Kaya, CHP Of ilçe başkanı Fahri Kaptanoğlu ve CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz ve partililer saldırıya tepki gösterdi.

Of ilçesinde bulunan stadyumun girişinde Atatürk resimlerine bıçakla saldırılmasına tepki gösteren Trabzon Ortahisar CHP’ belediye başkanı Ahmet Kaya, “Sana bir daire bırakana 50 metrekare arsa bırakana günlerce dua ediyorsun, ama sana koskoca bir vatan bırakana bunu yapıyorsan, sen hainsin, sen vicdansızsın, sen alçaksın” ifadelerini kullandı.

Trabzon’un Of ilçe stadyumunda asılı bulunan Atatürk resimlerine kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce bıçakla çizikler yapılarak yıpratılmasını CHP’liler Of stadyumu önünde toplanarak protesto ettiler.

Saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanması ve cezalandırılmasını isteyen CHP Of ilçe başkanı Fahri Kaptanoğlu,” Sizleri Of’ta ağırlamaktan son derece mutluluk duymaktayım. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından ülkemizin başkomutanı, bizim de kurucu genel başkanımız olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerine yönelik çirkin hakaretler yapıldığı, resimlerin yırtıldığı ve bıçakla çizildiği görülmüştür. Bu suçu işleyenlere Of Stadyumu önünden şunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum: Elinizdeki bıçaklarla çizdiğiniz Gazi Mustafa Kemal’in, bu ülkede rahat, huzurlu ve özgür bir şekilde yaşamanızı sağlayan değerli liderlerimizden biri olduğunu unutmayın. Bu nedenle, bu suçu işleyenlerin devletimizin en üstünden en altına kadar bulunup bir an önce adalet önüne çıkarılmasını ve gerekli cezai işlemlerin uygulanmasını talep ediyoruz.” Dedi.

“sana koskoca bir vatan bırakana bunu yapıyorsan, sen hainsin, sen vicdansızsın, sen alçaksın”

Trabzon’unu yani İstiklal gazileriyle Millî Mücadeleye öncülük etmiş Faik Ahmet Barutçuyla burada Millî Mücadeleyi örgütlediği bir ilde Atatürk’ün posterine yapılan saldırı gerçekten kahredicidir diyen Trabzon Ortahisar CHP belediye başkanı Ahmet Kaya yaptığı açıklamada şunları söyledi , “Of gibi, bu Boğaz gibi önemli bir bölgede kurtuluş mücadelesi vermiş, Cumhuriyet mücadelesi vermiş, vatan ve bayrak mücadelesi vermiş bir bölgede, bu toprakları bizlere vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk’ün resmine yapılan saldırı gerçekten çok üzücüdür. Trabzon’unu yani İstiklal gazileriyle Millî Mücadeleye öncülük etmiş Faik Ahmet Barutçuyla burada Millî Mücadeleyi örgütlediği bir ilde Atatürk’ün posterine yapılan saldırı gerçekten kahredicidir. Bunun üzüntüsünü yaşıyorum hem Of adına hem Trabzon adına hem de hepimiz adına bunu burada konuşuyor olmaktan çok üzüntü duyuyorum, arkadaşlar. Maalesef, böyle menfur bir saldırı burada büyük önderimizin resmine karşı yapılmıştır. Cehalet her yerdedir; bizlerin görevi o cehalete gerçekleri anlatmak, onlara Atatürk’ün kim olduğunu doğru öğretmektir. Atatürk, bu sıradan bir sıfat değildir, arkadaşlar. Türk’ün atası, Türk milletinin atası, hepimizin atası demektir. Atatürk, atasına, anasına, babasına, dedesine, büyüğüne saygısızlık yapan insandan hiç kimseye fayda gelmez. Bunun öncelikle düşünülmesi gerekiyor. Sana bir daire bırakana 50 metrekare arsa bırakana günlerce dua ediyorsun, ama sana koskoca bir vatan bırakana bunu yapıyorsan, sen hainsin, sen vicdansızsın, sen alçaksın.” İfadelerini kullandı.

“AKP’nin beslediği güçler iktidarı kaybetmelerinin bir bedeli olarak bu saldırılarını giderek artırmaktadır” 

Saldırıların devam edeceğini öne süren Rize CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, “Bu yapılan saldırı, Atatürk’ün sadece afişlerine karşı yapılan bir saldırı değil, bu saldırılar devam edecek mi, daha da çok devam edecektir. Bu son dönemdeki saldırıların temel nedeni bence AKP’nin iktidardan gittiğinin ortaya çıkmasıdır. AKP’yi destekleyen güçler, AKP’nin beslediği güçler, bu geriye gidişlerin iktidarı kaybetmelerinin bir bedeli olarak bu saldırılarını giderek artırmaktadır. Fakat ne olursa olsun klasik bir sözüm vardır: ‘İt ölür, kervan yürür.’ Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, Atatürk’ün kurmuş olduğu bu Cumhuriyet Kervanı yoluna devam edecektir. Çünkü Türkiye’nin olduğu her yerde olduğu gibi, burada da Atatürk ilkelerine, devrimlerine, onun kurmuş olduğu cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkacak değerli insanlar var.” Diye konuştu.

“Atatürk’ümüze karşı, maneviyatına karşı, yapılacak her türlü alçakça saldırının karşısında dimdik olacağız”

Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmaya söz verdiklerini dile getiren CHP Trabzon il başkanı Mustafa Bak, “Bildiğiniz gibi, Türkiye’de gün geçmiyor ki ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün maneviyatına, şahsına ve cumhuriyetimize karşı saldırılar devam etmektedir. Bunu kimler organize ettiğini, kimlerden beslendiğini ve hangi odakların buna destek verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz, ama onlar da şunu bilsinler ki bu ülkenin kurucusu ve cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacaktır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençleri olarak, bu Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaya söz verdik. Bu Cumhuriyete karşı yapılacak ve devrimlere karşı yapılacak Atatürk’ümüze karşı, maneviyatına karşı, şahsına karşı yapılacak her türlü alçakça saldırının karşısında dimdik olacağız ve onlarla mücadelemiz de sonsuza dek sürecektir” dedi.

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.