betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

Rize barosu seçimlerinde AKP yenilgiye uğradı

GENÇAĞA KARAFAZLI (RİZE) – Rize Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Rize Baro Başkanlığının seçimli Olağan Genel Kurulunda Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ile eski AKP il başkan yardımcısı Av…

Rize barosu seçimlerinde AKP yenilgiye uğradı
Son Güncelleme: Whatsapp

GENÇAĞA KARAFAZLI

(RİZE) – Rize Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Rize Baro Başkanlığının seçimli Olağan Genel Kurulunda Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe ile eski AKP il başkan yardımcısı Av. Ali Rıza Sancaktutan yarıştı.

Rize barosunun 284 delegesinden 264 delege oy kullandı. Eski başkan Ümit Peçe 125 oy, AKp’nin desteklediği aday Ali Rıza Sancaktutan ise 121 oy aldı. Seçimde 18 oy geçersiz sayıldı. Bu sonuçla kesin olmayan sonuçlara göre seçimi Rize barosu eski başkanı Ümit Peçe 3. Kez kazanmış oldu.

Ne olmuştu?

Eski AKP üyesi olduğu bilinen ve Rize barosu başkanlığına 3. Kez seçilen Ümit Peçe AKP eski Rize il başkanı ve eski Rize Milletvekili Hikmet Ayar’ın Rize’de görev yapan bürokrat ve kamu görevlilerine yönelik baskılarına karşı Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Ayarsız yöneticilerden kurtulalım’ dediği ve İstanbul sözleşmesine karşı çıktığı için Ak Parti İl Başkanı ve yöneticilerine gerçek dışı hakaret, iftira, karalama içeren, küçük düşürücü söylemlerde bulunduğu gerekçesi ile ihraç istemi ile il disiplin kuruluna sevk edilmiş ardından AK Partiden ihraç edilmişti.

Bugün yapılan Rize baro seçimlerinde ise AKP adayı olarak bilinen eski il başkan yardımcısı Av.Ali Rıza Sancaktutan’ın karşısında yeniden aday olan Av. Ümit Peçe özellikle sosyal demokrat bilinen avukatların iradesi sonucu  3. Kez Rize baro başkanlığına yeniden seçilen isim oldu.

işte seçimin galibi ümit Pençe’nin yönetim listesi:

 

 

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.