betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

6 . FİLO DEFOL

 TARİH 16 ŞUBAT 1969 GÜNLERDEN PAZAR.TARİHE KANLI PAZAR DİYE GEÇECEK OLAN GÜNÜN TARİHİ ! BUGÜNÜN İKTİDAR KADROLARININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU O KANLI GÜNÜN AZMETTİRİCİLERİ VE FAİLLERİ ARASINDAYDI… Gericilik ve ABD Emperyalizminin..

6 . FİLO DEFOL
Son Güncelleme: Whatsapp

 TARİH 16 ŞUBAT 1969 GÜNLERDEN PAZAR.
TARİHE KANLI PAZAR DİYE GEÇECEK OLAN GÜNÜN TARİHİ !

BUGÜNÜN İKTİDAR KADROLARININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU O KANLI GÜNÜN AZMETTİRİCİLERİ VE FAİLLERİ ARASINDAYDI…

Gericilik ve ABD Emperyalizminin Kucaklaşması !!!

6. Filonun protesto edilmesi, Amerikalılar dışında kimi, neden rahatsız etsin?

1969 Yılının soğuk şubat ayının ikinci pazar günü 6.filoyu protesto eden DENİZ GEZMİŞ ve arkadaşlarına selam olsun.

Polisle birlik olup o gençlere karşı tekbirlerle saldırıya geçen Mehmet Şevket Eygi ve ülkücü İlhan Darendelioğlu gibilerin, o günlerde “din / iman” adına yaptıkları aşağılık propagandanın ve kışkırtmanın sonucunda hayatlarını kaybeden Ali Turgut AYTAÇ ve Duran Erdoğan bu toprağın evlatları sizleri unutmadı ,unutturmayacak ve emperyalizme karşı duruşları olanca hızıyla devam edecektir.

16 Şubat 1969… Yer Beyazıt… 30 binin üzerinde işçi ve öğrenci, 6. Filo’yu protesto mitingi yapıyor…

6. Filonun protesto edilmesi, Amerikalılar dışında kimi, neden rahatsız etsin? Ama onlar, ABD ve işbirlikçi oligarşinin kanlı maşaları bu işler için vardır. Daha iki gün önceden, Milli Türk Talebe Birliği’nin Cağaloğlu’ndaki salonunda yapılan hazırlık toplantılarında ABD uğruna “şehadet” yeminleri edilmeye başlanmıştır bile.

Mehmet Şevki Eygi, 15 Şubat’ta Bugün gazetesinde, “cihada hazır olunuz” diye emrediyor ve devam ediyordu: “Büyük fırtına patlamak üzeredir, Müslümanlar ile kızıl kafirler arasında topyekün savaş kaçınılmaz hale gelmiştir…

Bir dip not düselim :
kanlı pazardan kısa bir süre 20 gün sonra Hollanda’da bir bankaya M. şevki adına 350 bin dolar yatırılmıştı. münchen commerzbank a. g. jurnalist m. şevki eygi. konte no : 86473/4936. tarih : 8.3.1969.

Allah allah diyenlerin dinide imanida paradir unutmayiniz kanli pazari unutmayiniz unutturmayiniz!!!

ABD elçiliğinin organize ettiği Komünizmle Mücadele Dernekleri’nin Başkanı İlhan Darendelioğlu,(ÜLKÜCÜ) mitingte “Memlekete ihanet eden bu hainleri toprağa gömme zamanı gelmiştir” diye bas bas bağırmaktadır.
16 Şubat sabahı toplanan Beyazıt meydanında toplanan işçi, öğrenci 30 bin kişi saat 14.00 itibari ile Sultanahmet, Sirkeci, Karaköy, Tophane üzerinden Taksim’e doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında sayı 40 bini bulurken, ‘Emperyalizme Hayır, Sosyalizme Evet’, ‘Köylüye Toprak Yok, Amerikan Üslerine Toprak Çok’, ‘Vietnam’da Barınamayan Türkiye’de Tutunamaz’ sloganları atılmaktaydı.

Bu esnada ise Beyazıt camii ve Taksim meydanında biriken bir başka güruh ise ellerinde “silahlar” hazır beklemekteydi.

Sopalar ve silahlar ile bekleyen güruh protestocular geldiğinde polislerin gözü önünde ve desteği ile gelenlere saldırdı. Gün sonunda işçiler Ali Turgut Aytaç ve Duran Erdoğan öldürüldü ve yüzlerce kişi yaralandı.(Alinti)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.