7:07 pm - ESNAF VE SANATKARLAR KREDİ VE KEFALET KOOPRATİFİ ÜYELERİNE DUYURU
7:50 am - EMEP: “İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI” HAK İHLALLERİNİN MAKYAJIDIR
7:38 am - GİRESUN EĞİTİM SEN “EĞİTİM SARAYDAN ALINAN KARARLARLA PLANLANAMAZ”
6:36 pm - Bekaroğlu sert çıktı “Cumhurbaşkanı Kararıyla Çay’a ve ÇAYKUR’a Darbe”
6:20 pm - PALİÇ VE SARIOĞLU’NDAN AZARBEYCAN ÇAYI TEPKİSİ
4:45 pm - Rize’de Çiftlik köyü ve Ambarlık Karantinaya Alındı
9:40 pm - Samsun Eğitim Sen’den yol tepkisi “YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMADAN BU SORUNU ÇÖZÜN”
9:31 pm - RİZE NABIZ GÜNDEME GETİRDİ O İŞ YERİNE CEZA UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİ
9:18 pm - “RİZE’DE AKP KONGRELERİ VE AÇILIŞLARI BİTTİ YASAKLAR BAŞLADI”
Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nde yaşanan peçe krizinde Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu’nun dışında 2 memurun daha görevden alındığı, fakülte dekanı Mustafa Nuri Türkmen’e de aynı işlemin uygulanması için YÖK’e başvurulduğu öğrenildi.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş imzasıyla İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı’na gönderilen ‘peçe’ yazısında kampüste yüzleri kapalı kişilerin tedirginliğe yol açtığı belirtilerek ‘gereğinin yapılması’ istendi.
Bu yazının basına yansımasından sonra Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ‘konunun hassasiyeti ve önemini dikkate alarak vakit geçirilmeksizin’ inceleme başlatıldığını açıkladı.
Üniversiteden alınan bilgiye göre, ‘soruşturmanın selameti’ adına İslami İlimler Fakültesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Davut Okçu ile iki memur görevinden uzaklaştırıldı.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Nuri Türkmen için de gerekli işlemin yapılması amacıyla YÖK’e başvurulduğu öğrenildi.
Kaynak: Hürriyet