5:06 pm - Baroların futbol maçında Rize yenildi
5:01 pm - ‘Dinci, tekçi, faşistlere bu ülkeyi bırakmayacağız’
9:58 am - Tahsin Sancak “On milyon emeklimiz sürünüyor”
9:43 am - Sosyalizm ve tek parti iktidarı
8:59 am - Çolak “Artı işareti haça benzediği toplama işlemi yapmam kararı aldım”
9:06 am - Aleyna Tilki sosyal medya hesabından esti gürledi:Bu sektörün a.ına koyayım
8:49 am - Binali Yıldırımın oğlu ister de gazeteciye yasak gelmez mi?
8:41 am - Faşist İsrail’in zulmü bitmiyor: Erkekleri soyup gözlerini bağladılar
CİHAN ALPTEKİN MEZARI BAŞINDA ANILDI
Cihan Alptekin’in ailesi Rize’nin Fındıklı ilçesinde düzenlemek istediği anma etkinliğine Fındıklı ilçe kaymakamlığı izin vermedi. Anma etkinliği ise Oce (Yeniyol) köyünde Cihan Alptekin’in mezarı başında yapıldı
GENÇAĞ A KARA FAZLI
30 Mart 1972’de Mahir Çayan ve Cihan Alptekin dahil 10 devrimcinin öldürüldüğü Kızıldere Katliamı’nın üzerinden 50 yıl geçti.
Cihan Alptekin’in ailesi ve Devrimci yoldaşları tarafından Fındıklı ilçesinde Tuncer Ergüven Sosyal tesislerinde “50. yılında ON’ları Saygı ve Özlemle Anıyoruz” başlıklı etkinlik için ilçe Kaymakamlığına baş vurdu kaymakamlık etkinlik için izin vermedi.
Alptekin ailesi bir açıklama yaparak Fındıklı ilçesinde etkinliğe izin verilmediğini ancak Oce (Yeniyol) köyünde Cihan Alptekin’in mezarı başında anma etkinliği gerçekleştireceklerini duyurdu.
Duyuru sonrası Cihan Alptekin’in mezarının bulunduğu Oce (Yeniyol) köyüne anma etkinliğine gidenlerin önü jandarma tarafından kimlik kontrolü gerekçesiyle kesildi. Yapılan kimlik kontrollerinin ardından köye girişlere izin verildi.
Cihan Alptekin mezarı başında Alptekin’in ailesi ve arkadaşları tarafından anma etkinliği gerçekleşti. Etkinliğe, ailesi ve Rize emek ve demokrasi güçlerinden temsilciler katıldı.
Mezar başında yapılan konuşmalarda Cihan Alptekin ve dava arkadaşlarının mücadelesi anlatıldı.
“Sine vizyon gösterisine izin verilmedi”
Yapılan konuşmaların ardından Oce (Yeniyol) köyünde köy kooperatifi salonunda düzenlenecek olan sine vizyon gösterisi ise kooperatifin yönetim kurulunun etkinlikle ilgili bir kararının olmadığı gerekçesiyle jandarma tarafından engellendi.
KIZILDERE’DE NE OLMUŞTU?
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın idamlarını engellemek isteyen THKP-C ve THKO üyeleri, Ünye’de NATO’ya ait radar istasyonunda çalışan iki İngiliz ve bir Kanadalı teknisyeni rehin almıştı. 30 Mart 1972’de, Tokat’ın Kızıldere köyünde askerler tarafından kuşatılan Mahir Çayan, Cihan Alptekin, Ömer Ayna, Saffet Alp, Sinan Kazım Özüdoğru, Hüdai Arıkan, Ahmet Atasoy, Ertan Saruhan, Sabahattin Kurt ve Nihat Yılmaz silah ve roketlerle öldürüldü. 10 devrimcinin hayatını kaybettiği katliamdan yalnızca Ertuğrul Kürkçü saldırıda sağ kurtulmuştu.