Türüt’ü rizeliler neden protesto etti? - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

Türüt’ü rizeliler neden protesto etti?

Bu haber 07 Eylül 2023 - 11:30 'de eklendi ve kez görüntülendi.
Türüt’ü rizeliler neden protesto etti?

Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği şenliklere katılan ve burada bir konser düzenleyen İsmail Türüt’ün konser esnasında “Rizeliler bana sahip çıkmıyor” sözlerine Orhangazi Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nden sitem dolu bir açıklama geldi.

Hasan Bozbey-Yeni Tuna- haber

Orhangazi Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nden yapılan ve “Köklerin Neredeyse Orada Çiçek Açarsın” başlığı ile yayınlanan açıklamada, Rize kültürünün büyüttüğü, Çocukluğundan itibaren yalnızca Rizelilerin düğünlerine davet ederek sanatını icra ettirdiği, 20 civarındaki kasetini sadece Rizelilerin satın alarak Türkiye çapında bir sanatçı yaptığı, Rizemizin değeri olarak kabul ettiğimiz Sayın İsmail Türüt’ün malum sözlerini Orhangazi‘de söylemesi nedeniyle Orhangazi Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak cevap verme ihtiyacı hissettik ifadelerine yer verildi.

Rizeliler’in açıklamasının devamında şu ifadelere yer verildi; Öncelikle Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlemiş olduğu 2. Erzurumlular Şenliklerine Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği olarak davet edilmediğimizden kurumsal olarak gitmedik.

“TÜRÜT‘Ü TÜRKİYE SANATÇISI YAPAN RİZELİLER”

Buna rağmen Çok sayıda üyemiz bireysel olarak şenliklere katılmış ve İsmail Türütü izlemiştir. Sayın Türüt’ün Orhangazi’mizde sarf ettiği sözlerin doğruluk payı ne kadardır bilmiyorum fakat şunu söylemek isterim ki, eğer doğruluk payı varsa bunun sorumlusu tekrarlıyorum, çocukluk yıllarından itibaren düğünlerine davet ederek, 20 civarındaki kasetini satın alarak sayın Türüt‘ü Türkiye sanatçısı yapan Rizeliler olmamalıdır. Sayın İsmail Türüt’e, köklerin neredeyse orada çiçek açarsın, özlü sözünü hatırlatır, bundan sonraki sanat hayatında başarılar dileriz.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA