“SÖZLÜ SINAV TORPİL VE SİYASAL KAYIRMACILIĞA EN ELVERİŞLİ SINAV BİÇİMİDİR BUNDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR” - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

“SÖZLÜ SINAV TORPİL VE SİYASAL KAYIRMACILIĞA EN ELVERİŞLİ SINAV BİÇİMİDİR BUNDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR”

Bu haber 06 Şubat 2021 - 15:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.
“SÖZLÜ SINAV TORPİL VE SİYASAL KAYIRMACILIĞA EN ELVERİŞLİ SINAV BİÇİMİDİR BUNDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR”

“SÖZLÜ SNAV TORPİL VE SİYASAL KAYIRMACILIĞA EN ELVERİŞLİ SINAV BİÇİMİDİR BUNDAN DERHAL VAZGEÇİLMELİDİR”
Gençağa KARAFAZLI-
SAMSUN
Eğitim Sen Samsun şube başkanı Arzu TOPALOĞLU MEB, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde ‘sözlü sınavı’ gibi doğrudan torpili çağrıştıran yöntemlerden derhal vazgeçmeli çağrısında bulundu.
Eğitim Sen Samsun şube başkanı Arzu Topaloğlu konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi;
“YÖNETİCİ SERTİFİKA PROGRAMI ÖĞRETMENLERİN İKİNCİL GÖREVİ OLMASI İLKESİNE AYKIRIDIR”
“05 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazetede MEB Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği yayınlandı.
MEB’in hazırlayıp sendikalara gönderdiği taslakta bulunmayan “sözlü sınav” yönetmeliğe dâhil edilmiş. Sözlü sınav dışında iki nokta göze çarpmaktadır. Bunlardan biri, Eğitim Yönetimi Sertifikası Programı diğeri ise İl Değerlendirme Komisyonunda eğitim, öğretim ve bilim hizmetleri kolunda faaliyet gösteren sendikalardan ülke genelinde en fazla üyeye sahip ilk dört sendikadan sendika genel merkezinin belirleyeceği birer temsilcinin katılımı.
Yönetici sertifika programı, eğitim yöneticiliğinin öğretmenlerin ikincil görevi olması ilkesine aykırıdır. Bu program ve sertifika eğitim yöneticiliğinin ayrı bir meslek olarak tanımlanmasına neden olacaktır. O nedenle doğru değildir.
SÖZLÜ SNAV TORPİL VE SİYASAL KAYIRMACILIĞA EN ELVERİŞLİ SINAV BİÇİMİDİR”
Genel olarak tüm kamuda, özellikle eğitimde benimsenen sözlü sınavlarının sonucunu belirleyen, sınava giren adayların yeterlilikleri ya da niteliklerinden çok, sınavı yapanların siyasal ideolojik tutumları ve buna bağlı olarak oluşan öznel yargıları olmaktadır. İçerik bakımından yargısal denetimi ortadan kaldıran sözlü sınav uygulamasının özellikle Türkiye gibi ülkeler açısından doğrudan torpil ve siyasal kayırmacılığa en elverişli sınav biçimi olduğu açıktır. Bu güne kadar yapılan sınavlar ve atamalarda torpil ve kayırmacılığın yaşandığı, büyük ölçüde yandaş sendika üyelerinin atandığı yönünde kamuoyunda geniş bir yargı oluşmuş durumdadır.
“MEB KİMLER TARAFINDAN YÖNETİLDİĞİNİ BİR KEZ DAHA GÖRDÜK”
Anlaşılan MEB, malum sendikanın baskısına dayanamamış ve direnememiş. MEB’i gerçekte kimin yönettiğini böylece bir kez daha görmüş olduk. Eğitim kurumlarına yönetici atamada sözlü sınavı kaldırmayı planlayan MEB’in yönetmeliğe sözlü sınavı yeniden eklemesinin nedeni kamuoyuna açıklanmalıdır. Bir kamu kurumu olan MEB’de kararları kamu yöneticilerinin değil de sendika görünümlü malum yapının alması kabul edilemez.
Her ne kadar il değerlendirme kurullarında en fazla üyeye sahip 4 sendikanın temsilcisinin bulunması var olan duruma göre ileri olsa da yine de ihtiyacımız olan demokratik katılımla ve liyakat esaslı bir yöntemle eğitim yöneticilerinin belirlenmesi olmalıdır.
“MEB TORPİL ÇAĞRIŞTIRAN YÖNTEMLERDEN DERHAL VAZ GEÇMELİDİR”
MEB, eğitim yöneticilerinin belirlenmesinde ‘sözlü sınavı’ gibi doğrudan torpili çağrıştıran yöntemlerden derhal vazgeçmeli, liyakatin temel alındığı, bilimsel ve objektif kriterlere dayanan, demokratik katılımla kimsenin kafasında soru işareti bırakmayacak ölçütler belirlemelidir.
Liyakatin ortadan kalktığı bir memleketin geleceği olamaz.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
betnis giriş
betnis
yakabet giriş