4:53 pm - Rize’de Sahte Seçmen İddiası (VideoHaber)
1:35 pm - Hiranur davasında karar seçim sonrasına kaldı
1:32 pm - Erdoğan’ın atadığı il başkanından Pensilvanya gezisi
1:29 pm - İyi Parti İstanbul İl Başkanlığına Silahlı Saldırı. Akşener: ‘Korkmuyorum Recep Bey’
1:23 pm - İrfan Değirmenci “TİP’in 5’inci Vekili Olmaya Adayım”
1:18 pm - Yeniden Refah Kurucularından Çağatay Gelecek Partisi’ne katıldı
3:27 pm - Fevziye Yıldız Çakmak İyi Parti Rize Örgütü’nden Milletvekili Aday Adayı Oldu
1:27 pm - ÇAYKUR’un mevsimlik işçisi AKP’li idarecilere seslendi: “Verilen sözler tutulsun, kadromuzu verin”
12:57 pm - ADD Rize Şubesi 14. Olağan Kongresi Gerçekleşti
11:50 am - Rize SGK’da Mobbing İddiası
İstanbul Sözleşmesi’nin ilk imzacısı olan Türkiye, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sözleşmeden çekilme kararı aldı.
Toplumsal cinsiyet eşitliği ilkesine dayanan İstanbul Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011 tarihinde imzaya açılmış ve 1 Ağustos 2014’te yürürlüğe girmişti.
Resmi Gazete’de yayımlanan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı kararnamede, “3718 sayılı kararda “Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 3 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.” ifadeleri yer aldı.
İstanbul başta olmak üzere ir çok ilde kadınlar alınan bu kararı protesto etmek için alanlara çıkacak.