9:40 pm - Samsun Eğitim Sen’den yol tepkisi “YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLAMADAN BU SORUNU ÇÖZÜN”
9:31 pm - RİZE NABIZ GÜNDEME GETİRDİ O İŞ YERİNE CEZA UYGULAMASI GERÇEKLEŞTİ
9:18 pm - “RİZE’DE AKP KONGRELERİ VE AÇILIŞLARI BİTTİ YASAKLAR BAŞLADI”
8:43 pm - TABİPLER ODASI “ORDU’DA YÜZ YÜZE EĞİTİM İLAVE RİSK DOĞURACAK”
6:03 pm - Milletin A… koyacağız diyen Mehmet Cengiz kamu yararı için ‘eğitim ve kültür ve çevre’ vakfı kurdu
5:51 pm - Erdoğan’ın “kirlettik” dediği Ayder Yaylası’nda katlı otopark inşaatı sürüyor
9:53 pm - “ERDOĞAN’IN ‘LEBALEB’ KONGRESİ SONRASI BU KEZ AKP’Lİ VEKİLDEN ‘LEBALEB’ AÇILIŞ”
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz milyonlarca lira harcayarak açılan imam hatip okullarına yönelik plansızlığı devam ediyor. Yeni imam hatipler için ekonomik krizde bile bütçe ayıran bakanlık, dönem başında 5 imam hatip ortaokulunu daha “öğrenci yok” gerekçesi ile kapatma kararı aldı.
MEB, hükümetin ‘dindar nesil’ projesi için bu yıl yeni imam hatiplere 500 milyon TL’ye yakın bir yatırım yapmayı planlasa da, bir yandan da öğrencisiz kalan okullar kapatılmaya başladı.
Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre Batman, Bursa, Kocaeli ve Şanlıurfa Valilikleri, dönem başında illerindeki bazı imam hatiplerde kayıtlı öğrenci bulunmadığından okulların kapatılması teklifini bakanlığa iletti. Okulların kapatma şartlarını taşıdığının anlaşılmasının ardından bu illerde bulunan 5 imam hatip ortaokulu kapatıldı.
2019 PROGRAMINDA 460 MİLYON LİRA ÖDENEK AYRILDI
2019 Yatırım Programı’nda 162 yeni imam hatip lisesi için 460 milyon TL ödenek ayrıldı. Ancak MEB istatistiklerine göre, 2018-2019 eğitim öğretim yılı başında 224 bin 950 kontenjana sahip imam hatip liselerinin yarısı boş kalırken, bu okullara sadece 117 bin 662 öğrenci yerleştirildi.