İkizdereli Hediye Baş: ASKERLERİMİZ ÖLDÜĞÜNDE CENGİZ DEĞİL BİZ AĞLIYORUZ - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

İkizdereli Hediye Baş: ASKERLERİMİZ ÖLDÜĞÜNDE CENGİZ DEĞİL BİZ AĞLIYORUZ

Bu haber 07 Mayıs 2021 - 12:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.
İkizdereli Hediye Baş: ASKERLERİMİZ ÖLDÜĞÜNDE CENGİZ DEĞİL BİZ AĞLIYORUZ

İkizdereli Hediye Baş: Medya provokasyonuna gelmeyeceğiz

Jandarmanın sert tavrını protesto eden Hediye Baş sözleri nedeniyle hükümete yakın medyanın hedefi haline geldi. Baş, medyada çıkan sözleri nedeniyle jandarma tarafından ifadeye çağrıldı.

Gençağa Karafazlı

RİZE – İşkencedere Vadisi’ne yapılmak istenen taş ocağına karşı İkizderelilerin direnişi çeşitli eylemlerle devam ediyor. Dün, kepçe ve dozerlerin çalıştığı alana girmek isteyen İkizdereli kadınlara jandarma izin vermedi.

Duruma İkizdereli kadınlar tepki gösterirken, Hediye Baş’ın jandarmanın sert tutumuna öfkelenmesi hükümete yakın medya sitelerinde çarpıtılarak verildi.

‘YAŞANANLAR PSİKOLOJİMİZİ BOZDU’

Söz konusu site haberi “İkizdere’de taş ocağını protesto eden kız: Asker şehit olsa üzülmem artık” başlığıyla verdi. Sitede çıkan sözleri nedeniyle Hediye Baş, jandarma tarafından ifadeye çağrıldı. Hakkında başlatılan linç kampanyasının eylemlerinin haklılığını gölgelemek için kasıtlı çıkarıldığını belirten Baş olayla ilgili şunları söyledi: “Bizim askerimizin, bizim yanımızda olması gerekir. Doğamızı yaşam alanlarımızı katleden Mehmet Cengiz’in değil. Burada bizim kadınlarımıza ve erkeklerimize kaba kuvvet uyguladınız. Size bir şey olduğunda biz üzülüyoruz, Mehmet Cengiz üzülmüyor dedim. Bugüne kadar bize uygulanan şiddet ve baskılar bizleri oldukça yordu. Psikolojimizi adeta bozdu. Yaşadığımız haksızlıklara askerin tavrı nedeniyle ‘Askerlerimiz şehit olunca üzülüyordum, artık üzülmeyeceğim’ diyerek bir anlık öfkeyle tavır koydum.”

‘PROVAKATÖRLER BİZİ ASKERLE KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İSTİYOR’

Olay anına ait videonun yalnızca bir kısmını alıp yayınlandığını söyleyen Baş, “Medya benim ile ilgili adeta linç kampanyası başlattı. Burada yaşanan gerçekleri tüm dünya  görüyor” diye konuştu. “Bugüne kadar çocuklarımız ve bizleri koruduğuna inandığımız askerlerimize yönelik bu vadide hiçbirimiz kötü bir söz söylemedik, söylemeyiz de. Ancak maalesef birtakım kişiler adeta bir fırsat kollayarak öfke ile söylenen sözlerin üzerinden saldırarak bizlerin askerlerimizle karşı karşıya gelmemizi istediği ortam yaratmak istiyorlar” diyen Baş, “Bizim çocuklarımız olan askerlerimizi karşımıza dikenler bize saldırtanlar utansın” şeklinde konuştu. Askerlerle İkizderelileri karşı karşıya getirmeye çalışan medya kurumlarının provakasyon peşinde olduğunu ve bu oyuna gelmeyeceklerini anlatan Baş, “Buradaki askerler bizim evlatlarımızdır, Cengiz’in değil. Asla oyuna gelmeyeceğiz. Yaşam alanlarımızı koruma mücadelesini her türlü saldırıya karşı sürdüreceğiz” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA