betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’E ÜRETİCİ HAKKINI HELAL ETMİYOR O REKLAM PEŞİNDE !

Hükümetin çay alım politikaları 210 bin çay üreticisini mağdur etmeye devam ederken, yönetim kurulu üyesi ve genel müdür olarak görev yaptığı süreç içerisinde ÇAYKUR’u her yıl zarara uğratan Çay işletmeleri..

ÇAYKUR GENEL MÜDÜRÜ ALİM’E ÜRETİCİ HAKKINI HELAL ETMİYOR O REKLAM PEŞİNDE !
Son Güncelleme: Whatsapp

Hükümetin çay alım politikaları 210 bin çay üreticisini mağdur etmeye devam ederken, yönetim kurulu üyesi ve genel müdür olarak görev yaptığı süreç içerisinde ÇAYKUR’u her yıl zarara uğratan Çay işletmeleri genel müdürü Yusuf Ziya Alim reklamlara devam ediyor.

Gençağa Karafazlı –

ÇAYKUR uzunca bir süreden beri çay alımlarında uyguladığı kota ve kontenjan sonrası 210 bin çay üreticisinin mağdur olmasına sebep oluyor.

2021 yılı yaş çay kampanyasının başladığı Mayıs ayında yüzlerce çay üreticisi Hükümetin uyguladığı çay alım politikalarına çeşitli eylemler yaparak tepki göstermişti. Üreticilerin bu eylemleri karşısında ÇAYKUR yöneticileri ile AKP  temsilcileri ağız birliği etmişçesine “eylem yapanlar üretici değil dışarıdan gelen marjinallerdirler” açıklaması yaparak üreticilerin tepkilerini karşı duyarsız kalmışlardı.

“BİZE BU MAĞDURİYETİ YAŞATANLARA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Yaşanan bu olumsuzluklar karşısında yerel medyayı adeta bir reklam ajansı gibi kullanan ÇAYKUR yöneticilerine tepkilerde dinmek bilmedi.

Çaykur’un çay alım politikalarına  tepki gösteren çay üreticisi Mustafa Özyanık , kendilerine yaşatılan bu mağduriyetin sorumlularına hakkını helal etmediğini ifade ederek tepkisini şu şekilde dile getirmişti;

“Topladığım 400 KG Çayı Bugün Özel Sektöre Mecburen Satmak Zorunda Kaldım. Devletimiz Yaş Çay Taban Fiyatını 4 TL Olarak Belirledi; Ancak Bugün 13 Ağustos İtibariyle Ben 400 KG Çayımı 2,6 TL’den Yani Devletimizin Belirlemiş Olduğu Fiyatın 1,4 TL Daha Düşüğüne Satmak Zorunda Kaldım. Üstelik İkinci Sürgün Yaş Çay Döneminin Sonuna Yaklaştığımız Şu Günlerde…

Çayımı vadeli vermek İstediğimde aldığım Cevap Şuydu: “Devlet Fiyatına Eylül 2022’de (Bir Yıl Sonra) Ödemeli, Mayıs 2022’de (10 Ay Sonra) 3,3 TL’den Ödemeli”

Beni Bu Duruma Düşüren, Beni Özel Sektöre Devletin Belirlemiş Olduğu Fiyatın (4 TL) 1,4 TL Daha Düşüğüne (2,6 TL) Çay Satmama Sebep Olan Kim Varsa Hakkımı Helal Etmiyorum”

AKP’Lİ İNCE “ÜRETİCİNİN ALINTERİ GASP EDİLİYOR”

Çaykur’un uyguladığı kota ve kontenjan sadece üretici kesimler tarafından değil  daha 2 gün önce Pazar Ziraat odası başkanı AKP Pazar ilçe başkanı Nurettin İnce tarafından da ağır bir dille eleştirilmişti.

Çay müstahsillerinin alın terinin sistemli bir şekilde gasp edildiğini belirten  Pazar Ziraat Odası  ve AKP Pazar ilçe başkanı  Nurettin İNCE,

“Çay müstahsillerinin alın terinin sistemli bir şekilde gasp ediliyor. Çay sektöründeki düzensizlik birilerine yarıyor, bir gerçek var ki çiftçimize yaramıyor. Buna dur diyecek ve çay sektöründe yaşanan sıkıntıları çözecek bir düzenleme yapılmalıdır.

Kamuoyunda tartışılan çay kanunu taslağı RTE Üniversitesince hazırlamış ve bakanlığa sunulmuş olan Çay kanununun acilen çıkarılması İçin siyasilerin bir an önce  çalışma yapmaları ve kanunun bir an önce çıkartılmasını lazım” ifadelerini kullanarak partisinin çay alım politikalarını eleştirmekten çekinmedi.

“GENEL MÜDÜR ALİM REKLAM PEŞİNDE”

Çay üreticilerinin ve ÇAYKUR çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları görmemezlikten gören ÇAYKUR genel müdürü Yusuf Ziya Alim bildik reklam içerikli açıklamalarına yerel medyayı kullanarak devam ediyor.

ÇAYKUR genel müdürü Alim uyguladığı çay alım politikaları sonucu çay üreticilerini özel sektör firmalarının kapısına mahkûm ederek 4 TL olan yaş çayını 2,60 kuruşa satmasına sebep ,üreticinin alın teri olan çayı özel sektör firmalarına maliyetine satan Alim tüm bu yaşananlar karşısında çıkıp  ” biz üreticimizin mağdur olmaması için fedakarlık ediyoruz” deme cesareti göstermesi akıllara durgunluk verecek cinsten.

İşte ÇAYKUR genel müdürü Yusuf Ziya Alim’in üreticinin gözünün içerisine baka baka alın terini yok saydığı o ilginç açıklamaları.:,

“ÇAYKUR, üreticilerin yanında yer alarak mağdur olmamaları için büyük çaba sarf etti. Hep üreticimizin yanında olduk. Bu yılın ilk sürgün döneminde 314 bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. Aynı hassasiyet ve kararlılıkla ikinci sürgüne başladık.

Bu süreçte yaşadığımız sel afetleri oldu. Buna rağmen hiçbir aksamaya mahal vermeden yoğun bir alım kampanyası yürüttük. Hep üreticimizin yanında olduk. 1 kilogram daha fazla yaş çay alabilmek adına fabrikalarımız tam kapasite çalıştı. Dur durak demeden yaş çay alımlarımızı sürdürdük. 2020 yılı ikinci sürgün döneminde 272 bin 491 ton yaş çay alırken bu yıl aynı dönemde şu an kadar 295 bin 87 ton yaş çay alımına ulaştık.

Bölgemizin gözbebeği olan ÇAYKUR’umuz her daim üreticilerin yanında yer alarak, yaş çay alımlarına devam edecektir. Ne yaptıysak ve yapıyorsak, çay ve üretici içindir. Önceki yılların çok çok üzerinde gerçekleştirdiğimiz alımlar, üreticimizin yanında olduğumuzu, devlet olarak mağdur olmamaları için büyük çaba sarf ettiğimizin göstergesidir. Tüm ekibimle birlikte üreticilerimiz için fedakârca çalışmayı sürdüreceğiz. Bize her daim destek veren değerli çay üreticilerimize ve özveri ile mesai yapan tüm çalışanlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Çaykur’u her yıl zarara uğratan Genel Müdür  Alim 2.sürgün çay alımlarının bitmekte olduğu şu günlere kadar 1. ve 2. sürgün sürecinde üreticinin yaşadığı mağduriyetlerle ilgili hiç bir değerlendirme yapmaması, bugüne kadar düzenlediği basın toplantılarında ise kendisine üretici sorunlarıyla ilgili hiç kimsenin soru yöneltmemesinin rahatlığıyla kendi yandaşı olarak gördüğü medya kuruluşları aracılığıyla reklamını yapmaya devam etti !

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.