TRABZON FARABİ DE SAĞLIK SKANDALI !!! - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

TRABZON FARABİ DE SAĞLIK SKANDALI !!!

Bu haber 26 Kasım 2021 - 20:39 'de eklendi ve kez görüntülendi.
TRABZON FARABİ DE SAĞLIK SKANDALI !!!

Trafik kazasında yaralanan Avni Kuru adlı hastanın yakınını Hüseyin Erdoğan, doktorlar tarafından yeterli ilgi gösterilmediği için hastanın kolunun her geçen gün çürüdüğünü, hastanın hayati tehlike altında olduğunu iddia ederek Trabzon cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

“HASTASININ HAYATİ TEHLİKE ALTINDA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gençağa Karafazlı -özel haber

TRABZON- Rize,nin Pazar leçesinde trafik kazası geçiren yakını Avni Kuru’nun RTE üniversitesi  eğitim araştırma hastanesinden Trabzon TIP fakültesi Farabi hastanesine gönderildiğini ancak doktorların hastayla yeterince ilgilenmemesi sunucu yakını Avni Kuru’nun kazada yaralanan kolunun çürümeyle karşı karşıya kaldığını öne süren Hüseyin Erdoğan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere , Trabzon Cumhuriyet savcılığı, TTB , sağlık bakanlığı ve YÖK’e baş vurarak doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hasta yakınının tedavi altına alındığında durumunun iyi olduğunu doktorların vurdum duymaz tavrı sonucu hastanın kolunun her geçen gün çürüdüğünü ciddi bir müdahale edilmezse hastanın kolunu kaybedeceğini öne süren Hüseyin Erdoğan, birçok yetkili kuruma ve cumhuriyet savcılığına yaptığı suç duyurusunda yaşananları şu şekilde dile getirdi.

“YARALI HASTA 4 SAAT SEDYEDE BEKLETİLDİ”

“Refakatçısı olduğum Avni Kuru 26 Ekim 2021 tarihinde Rize’nin Pazar ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucunda acilen önce Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi acil servisine, ardından Trabzon Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil bölümüne havale edilmiştir.

Hastamız, hastanenin acil servisinde yaklaşık 4 saat sedye üzerinde bekletilmiş ve hiçbir tıbbi müdahale yapılmamıştır.  Sebebi sorulduğunda hastanın bazı ilaçlara alerjisi olduğunu ve ameliyathanenin hazır olmadığı söylenmiş ardından ameliyata alınmış ve 4 saat süren operasyondan sonra hastamız ortopedi servisinde yatırıldı”

“AMELİYAT İYİ GEÇTİ KOLUNU KAYBETME RİSKİ YOK”

Ameliyat sonrası görüştüğüm plastik cerrahi doktorları hastanın çok ağır bir ameliyat geçirdiğini, ameliyatın başarılı geçtiğini, kesik damarların, kasların ve sinirlerin dikildiğini, kırık kemiklerin toplanıp birbirlerine bağlandığını

Söylediklerini ifade eden Erdoğan Trabzon cumhuriyet savcılığına verdiği şikâyet dilekçesinde;

“Hastanın tedavisinin 1,5, 2 sene sürebileceğini, bu süreçte iltihaplanma olabileceğini, arka arkaya birkaç ameliyat olabileceğini ancak, kolunu kaybetme riskinin olmadığını ifade ettiler. Bu bilgiler ışığında hasta yakınları olarak bizler de rahatladık.”

Ameliyat sonrası ertesi gün pansumana kimse gelmeyince ortopedi servisindeki doktorlarla görüştürttüklerini ancak tepki ile karşılaştıklarını söyleyen Erdoğan, savcılık şikayetini şu şekilde sürdürdü;

“PLASTIK CERAHİ SERVİS DOKTORLARI BİZİMLE İLGİLENMEDİ”

“Doktorla görüştük ortopedi doktorları “Hastanız plastik cerrahinin hastası, yer olmadığı için bizim serviste yatıyor, gidin onlara derdinizi anlatın” dediler. Plastik cerrahi bölümüne gittik bize; “Sizi buraya kim gönderdi, biz Hastanızı taburcu ettik, ortopedi bölümü yatmasını istedi, gidin onlarla konuşun” diyerek İlerleyen günlerde plastik cerrahi hastamızla hemen hemen hiç ilgilenmedi. İki üç günde bir ortopedi doktorları “kerhen” gelip pansuman yaptılar. Konu ile ilgili ortopedi Bölümü Başkanı Prof. Osman Aynacı Bey’le ve hastanenin İdare müdürüyle ayrı ayrı de görüştük…Aynı ilgisizlik devam edince cumhurbaşkanlığı sağlık müdürlüğünden yardım istedik. Onlar hastanenizin başhekimliğini telefonla arayarak bilgi aldılar, bize bilgi verdiler”

“CUMHURBAŞKANLIĞINA ŞİKAYETTE BULUNDUK DAHA KÖTÜ DAVRANDILAR”

Şikâyet dilekçesinde Cumhurbaşkanlığından yardım istemelerine rağmen hastalarıyla hiç ilgilenilmediğini kaydeden Erdoğan şikâyet dilekçesindeki ifadesini şu şekilde sürdürdü;

“Yaşadıklarımızı Cumhur başkanlığına aktardık, oradan bizimle ilgilendiler ancak  bütün bu çabalarımızın hastamıza hiçbir faydası olmadığı gibi hastamıza ve bize daha kötü davrandılar. En başından beri hastamızın alerjik bir bünyeye sahip olduğunu, elimizde bulunan alerji raporunu önceden acilde kendilerine taktim ettiğimiz halde ve İki defa test yapılmadan ameliyat ettikleri halde 20 gün sonra testlerini yapmadan 3. ameliyatı yapamayız diyerek yeniden testlere başladılar… Zaman kaybından hastamızın hayatı tehlikeye girdi”

“PROF KARAÇAL SORUMLULUK ALMAYACAĞINI SÖYLEDİ”

23 Kasım günü Plastik cerrahi sorumlularıyla  yüz yüze görüşme yaptıklarını sorumlu doktorun hastanın sorumluluğunu üzerine alamayacağını söylediğini öne süren Erdoğan “Prof Ümit Naci Karaçal hastamızı Kanunî Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edeceğini söyledi. Biz de bu karara itiraz ettik. Yaklaşık bir aydır burada yatan bu hasta ya burada tedavi olacak ya da burada ölecek diyerek bu hastanın hiçbir yere gidemeyeceğini gitse bile ölüm riski taşıyan kendisinden daha donanımlı bir hastaneden nakil gelen bir hastayı sevk edilen hastanenin ve orada bulunan doktorların kabul etmeyeceklerini ifade ederek tepkimizi ortaya koyduk.”

“PROF ÖZEL MUAYNEHANESİNDE GÖRÜŞMEDİĞİ HASTALARLA İLGİLENMİYORMUŞ”

Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunan hasta yakını Hüseyin Erdoğan savcılık şikayet dilekçesinde “Biraz araştırdığımız zaman burdaki asıl sorumlu doktorun  kendi özel muayenehanesinde görüşmediği hastalarla ilgilenmediğini plastik cerrahi doktorlarının da bu sorumludan izinsiz hastalar hakkında inisiyatif alamadıklarını öğrendik…

Son tahlilde bugün geldiğimiz noktada hastamızın sadece kolu değil bütün sağlığı tehlikeye girmiştir. Ve bunun müsebbibi olarak en başından beri olaya müdahil olan defalarca sözlü olarak ikaz ettiğimiz halde inatla hastasıyla ilgilenmeyen başta plastik cerrahi bölümü başkanı Prof Ümit Naci Karaçal ile plastik cerrahi hiyerarşisindeki doktorlar olmak üzere Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tüzel kişiliği bünyesinde başhekimliğin olduğunu düşünüyoruz.”

Yaşanan olumsuzlukları aktaran ve savcılığa suç duyurusunda bulunan Hüseyin Erdoğan

“HASTAMIZIN HAYATİ TEHLİKE ALTINDA”

Hasta yakınının hayati tehlike altında olduğunu ifade eden Erdoğan;

“Hastamızın hayatı tehlike altındadır. Günümüzde el, kol, ayak, yüz, böbrek, kalp naklinin yapılabildiği ülkemizde ihmal ve ilgisizlik yüzünden hastamızın hayatı tehlikeye girmiştir. Bunun tek müsebbibi başta Prof Ümit Naci Karaçal ile plastik cerrahi doktorları ile hastane yönetimin beceriksizliği ve aczidir.

Bu konunun araştırılmasını ve adı geçen plastik cerrahi bölümdeki doktorlarının sorgulaması ve yasalar çerçevesinde gerekenlerin yapılmasını duruma acilen ve ivedilikle müdahale edilmesi konusunda suç duyurusunda bulunuyorum.” dedi

Hüseyin Erdoğan ayrıca gelecek pazartesi günü Trabzon gazeteciler cemiyetinde yaşadıklarıyla ilgili bir basın açıklaması yapacağını ancak cemiyetin şahısların basın açıklaması yapmasına izin vermediğini de belirtti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
betnis giriş
betnis
yakabet giriş