“TÜM GENÇLİĞİ BİLİMİN ÖZGÜRLÜĞÜN DEMOKRASININ SESİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ” - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

“TÜM GENÇLİĞİ BİLİMİN ÖZGÜRLÜĞÜN DEMOKRASININ SESİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Bu haber 07 Ocak 2021 - 18:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.
“TÜM GENÇLİĞİ BİLİMİN ÖZGÜRLÜĞÜN DEMOKRASININ SESİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

“TÜM GENÇLİĞİ BİLİMİN ÖZGÜRLÜĞÜN DEMOKRASININ SESİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
Gençağa KARAFAZLI –
RİZE
Eski AKP milletvekili aday adayı Prof. Dr. Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek çığ gibi büyüyor.
Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde STK, Meslek örgütleri ve sendikaların destek verdiği Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine bir destekte de Fındıklı gençlik meclisinden geldi.
Fındıklı Gençlik Meclisi bu gün Fındıklı belediyesi önünde toplanarak Boğaziçi öğrencilerine destek açıklamasında bulundu.

ERDOĞAN “2021 YILI DEMOKRATİK REFORM YILI OLCAK’DEMİŞTİ
Ocak 2021 tarihli resmi gazete ilanı ile Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere birçok üniversiteye cumhurbaşkanı tarafından rektör ataması yapıldı.
Erdoğan’ın Vahdettin Köşkü’nde yaptığı konuşmasında “İnşallah 2021 yılı milletimize söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır” vurgusunun hemen ardından üniversiteler gözünü yılın ilk gününe atanmış bir kayyum ile açtı.
“ÜNİVERSİTELER BOYUNDURULUK ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR”
Özellikle son beş yıldan bu yana üniversitelere seçimle gelen rektörler tanınmayarak, üniversitelerdeki demokratik seçim süreçleri baltalanarak, öğrenci kulüplerinin faaliyetleri engellenerek üniversiteler boyunduruk altına alınmaya çalışılıyor.
“MELİH BULU PLANIN BOĞAZİÇİ TARAFIDIR”
Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması, demokrasinin en ufak kalıntılarını bile ortadan kaldırmaya yönelik bir tutumdur. Üniversitelerde demokrasinin son kırıntılarının da süpürülmesi, bilginin ticarileştirilmesi, üniversite ve sermaye iş birliğinin sıkılaştırılması, girişimciliğin bilim ile aynı kefeye konduğu bir üniversite anlayışının örgütlenmesidir. Melih Bulu da bu planın Boğaziçi tarafıdır!
“ÜNİVERSİTELERİN KARAR ALMA MEKANIZMALARINA MUDAHALELERİ KABUL ETMİYORUZ”
Sorun isimlerden ve dinlediği müziklerden bağımsız bir demokrasi, akademik özerklik, fikri özgürlük meselesidir. Bu sorunun çözümü ise üniversitelerin kararlarının ve rektörlerin, üniversite bileşenlerinin iradeleriyle belirlenmesidir. Bu nedenle üniversitelerimizin karar alma mekanizmalarındaki özerkliğine, demokratik ilkelerine, düşünce özgürlüğüne ve seçim yapma iradesine yapılan müdahaleleri kabul etmiyoruz.

“KAYYUM REKTÖRE TEPKİ GÖSTEREN ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”
Fındıklı Gençlik Meclisi olarak; Kayyum rektöre tepki gösteren arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, üniversitelerin ve üretilen bilginin halkın hizmetinde olması gerektiğini söylüyoruz. Piyasacı, antidemokratik bir üniversite ve eğitim; halkın boynundaki sermaye zincirine bir halka daha eklenmesi anlamına gelmektedir.
“HALK İRADESİ HİÇE SAYILMAKTADIR”
Boğaziçi gerçekliğinin ülke gerçeğinden kopuk olmadığının bilincindeyiz. Çünkü biliyoruz ki yalnızca üniversiteler değil, hem STK’lar hem belediyeler bu politik dayatmanın kurbanı olmakta ve halk iradesi hiçe sayılmaktadır. Demokratik taleplerimizi dile getirdiğimiz en temel alanlardan biri olan üniversitelerimizde ise kayyım atamaları üniversitelerimizin özerkliğini yok etmekte dolayısıyla ülkemizin geleceğini büyük bir tehdit altında bırakmaktadır.
“TÜM GENÇLİĞİ BİLİMİN ÖZGÜRLÜĞÜN DEMOKRASININ SESİNİ YÜKSELTMEYE ÇAĞRIYORUZ”
İşte bu nedenle tüm gençliği ve halkı; Boğaziçi Üniversitesi’ne destek vermeye, saldırılar karşısında her üniversitede bilimin, özgürlüğün ve demokrasinin sesini yükseltmeye çağırıyoruz.
Boğaziçi’nde polis ablukası kaldırılmalı, gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır.
Ortaya çıkan tepki açıktır. Çözüm atamanın iptal edilmesi ve derhal rektörlük seçimlerine gidilmesidir. Kayyum rektör istemiyoruz! İş, bilim, özgürlük istiyoruz! Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek!”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
betnis giriş
betnis
yakabet giriş