“AĞRILI YURTTAŞLAR 2 KM YOL YÜRÜYEREK SU İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYOR” - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

“AĞRILI YURTTAŞLAR 2 KM YOL YÜRÜYEREK SU İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYOR”

Bu haber 28 Ocak 2021 - 19:45 'de eklendi ve kez görüntülendi.
“AĞRILI YURTTAŞLAR 2 KM YOL YÜRÜYEREK SU İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYOR”

Ağrılı yurttaşların Eskişehir’de su çilesi 4 yıldan beri devam ediyor
“AĞRILI YURTTAŞLAR 2 KM YOL YÜRÜYEREK SU İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA ÇALIŞIYOR”

Gençağa KARAFAZLI –

Eskişehir –

Ağrı ili Taşlıçay ilçesinde gelip, Eskişehir Odun pazarı (Merkez) İlçeye bağlı Ağpınar köyünde yaşayan ailelerden bir kısmanın yaptığı evlere (15 hane ) 4 yıldır su verilmiyor. Elektrikse daha yeni gelmiş.

“2 KM YOL YURUYORUZ SU DONUNCA SUDA ALAMIYORUZ”

Yurttaşlar, 4 yıldan beri , Ağpınar köyünde susuz yaşadıklarını, yaklaşık 2 km uzaklıktan su taşıdıklarını arabası olanların araba ile ancak arabası olmayanların ise ihtiyaçları olan suyu aldıktan sonra 2 km boyunca suyu sırtlarına taşıdıklarını, böylece hem genel su ihtiyaçlarını karşıladıklarını hem de besicilik yaptıklarını belirterek, uzunca yıllardan beri su taleplerinin yerine getirilmediğinden yakınarak,

“Bu karda kışta 2 km yol boyunca su taşımak oldukça zor oluyor, 2 km yolu git gel oldukça yorucu ve hayvanlarımızı da buraya getirip bu oluklardan su içirtiyoruz, bazen geldiğimizde soğuktan su donuyor bu kez suda alamıyoruz geri dönüyoruz ayrıca, bu suyun ne kadar sağlıklı olduğunu da bilmiyoruz. Korona değil susuzluktan öleceklerini ifade ettiler.

HDP Eskişehir il başkanı Şükriye Ercan parti yöneticileriyle Ağpınar köylülerini ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

“YURTTAŞLAR ÇOK ZOR ŞARTLARDA YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR”

HDP Eskişehir il başkanı Şükriye Ercan köylü yurttaşlarla yaptıkları görüşme sonrası bir açıklama yaptı. Başkan Ercan “ burada ki yurttaşlarımız 4 yıldan beri susuz çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. Elektrikleri ise daha yeni gelmiş.

Pandemi sürecinde bu zor şartlarda ve sağlıksız koşullarda kilometrelerce uzaktan sırtlarında su taşıyarak genel ihtiyaçlarını çözmeye besicilik yapmaya çalışıyorlar. Burada yaşayan insanlarımız çok ciddi bir mağduriyet içerisindeler.

Partimizin gerekli kurulları konuyla ilgili gerekli görüşmeler ve girişimlerde bulunacaktır. İl örgütü olarak Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden randevu istedik. Bununla ilgili Henüz bir cevap alamadık. Bu durumun takipçisi olacağız konuyla ilgili olumlu veya olumsuz gelişmeleri halkımızla ve kamuoyuyla paylaşacağız.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
betnis giriş
betnis
yakabet giriş