betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

Ceza yağan Kobanê Davası’na CHP’den ilk yorum: “KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ”

Kobanê Davası’nda Kürt siyasetçilere ağır cezalar verildi. CHP’den yapılan ilk açıklamalarda, kararın, ‘Türkiye’nin hukuk devletinden ne denli uzaklaştığını gösterdiği’ belirtildi. Kobanê Davası’nda aralarında HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş..

Ceza yağan Kobanê Davası’na CHP’den ilk yorum: “KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ”
Son Güncelleme: Whatsapp
Kobanê Davası’nda Kürt siyasetçilere ağır cezalar verildi. CHP’den yapılan ilk açıklamalarda, kararın, ‘Türkiye’nin hukuk devletinden ne denli uzaklaştığını gösterdiği’ belirtildi.

Kobanê Davası’nda aralarında HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu siyasetçilere ceza yağdırılırken, ana muhalefet partisi CHP’den ilk tepki geldi.

CHP’den yapılan ilk açıklamalarda, kararın hukukla açıklanmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

GÜNAYDIN: KUMPAS DAVASI

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, “Kobani kumpas davası kararları, bir taraftan Türkiye’nin çağdaş hukuk devletinden ne denli uzaklaştığını diğer taraftan da AKP ve normalleşme sözcüklerinin birbirine mesafesini göstermesi bakımından ‘tarihidir'” yorumunda bulundu.

TANRIKULU: KARAR HUKUKİ DEĞİL SİYASİ

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise kararın hukuki değil siyasi olduğuna vurgu yaptı. Tanrıkulu, Kobanê Davası’na ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Kobanê Kumpas Davası’nda çıkan kararlar, son derece ağır kararlardır. Bu kararları hukukla, ceza muhakemesi ilkeleriyle açıklamak mümkün değil. Bu dava, siyasetin ihtiyaçlarına ve gündemine göre başlatılmıştı, yürütülmüştü; şimdi de yine aynı ihtiyaçlara göre sonuçlandırılmak isteniyor.

‘HAKİMLER KENDİLERİNE İLETİLEN PROSEDÜRLERLE BU DAVAYI YÜRÜTTÜ’

Hiçbir şekilde adil yargılama ilkelerine uyulmadı, savunma hakları dikkate alınmadı ve yargıçlar kendilerine iletilen prosedürlerle bu davayı yürüttü. 2014 yılında HDP MYK’si tarafından atılan bir tweetin ardından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ iddiasıyla açılan bir soruşturma var, 2016 yılına kadar da MYK üyelerinden hiçbiri ifadeye dahi çağrılmadılar.

‘BİR TWEETTEN NASIL HÜKÜMETİ DEVİRMEYE YÖNELİK SUÇ ÇIKARTILABİLİR?’

Delil başlangıcı bile olmayan bu davada çok ağır cezalar verildi. Eğer normalleşme olacaksa, hukuk üzerinden bunu sağlamak mümkündü. İnsan vicdanının kabul etmeyeceği bir siyasal ortamın sonuçlarını, günlük ihtiyaçlara göre kurban ediyorlar; yazık, gerçekten yazık. Bu davaya konu olan bir tweetten, nasıl devleti, hükümeti devirmeye yönelik bir suç çıkartılabilir? AİHM, bu tweetle ilgili ifade özgürlüğü kararını aynı delillere göre verdi. Ancak bir tweetten büyük mahkumiyetler çıktı. Bu kararlar kabul edilebilir değildir.” (HABER MERKEZİ)

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.