betnis giriş
betnis
betnis
yakabet giriş
nisbar giriş
nisbar

KARADENİZ’İN EN GÜZEL 10 YAYLASI

 KARADENİZ’İN EN GÜZEL 10 YAYLASI Hürriyet gazetesinin Seyahat ilavesi, içlerinde gazeteci, tur rehberi ve sanatçılardan oluşan 10 kişilik ekiple Karadeniz’in en güzel 10 yaylasını belirledi. Karadeniz’in en güzel 10 Yaylası..

Son Güncelleme: Whatsapp

 KARADENİZ’İN EN GÜZEL 10 YAYLASI

Hürriyet gazetesinin Seyahat ilavesi, içlerinde gazeteci, tur rehberi ve sanatçılardan oluşan 10 kişilik ekiple Karadeniz’in en güzel 10 yaylasını belirledi. Karadeniz’in en güzel 10 Yaylası içinde Artvin’den 3 yayla yer alıyor.Rize ‘nin bal’ı ile meşhur olmuş Anzer yaylası adiise yok.Anzer muhtarları ve Anzer dernekleri bugüne kadar bal fiyatı ve Burokratlara verdikleri bal ve yağla gündeme ancak gelebildiler.Şimdide Anzer HES belasıyla baş başa kaldı.

Hayati Akbaş

ARTVİN-Hürriyet gazetesinin Seyahat ilavesinde yer alan haberde şu ifadelere yer verildi: “Karadeniz’in en güzel 10 yaylası “Havalar hiç esmiyor, Sıcaktan ve şehir hayatından bunaldık” diyorsanız bu seçki tam size göre. Karadeniz, serin dereleri, temiz havası ve yemyeşil doğası olan yaylalarla dolu. Büyük jürimiz görmeniz gereken en iyi 10 yaylayı seçti. Beşinin ilk tercihi Pokut Yaylası oldu.

1-Pokut / Rize

 Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-1Normalde 1800 metre yükseklikten sonra ağaç yetişmez ama aldığı ılıman rüzgârlar sayesinde yayla çam ağaçlarıyla dolu. Bu yaylada bulutların bir deniz gibi akıp gittiğini izleyebilirsiniz. Tepedeki pansiyonlarda konaklayabilirsiniz. Çamlıhemşin.

2-Samistal / Rize

 Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-2Palovit ve Kavrun vadilerinin arasında bulunuyor. Yayla, mimarisine uygun olarak korunan eski taş evleriyle ünlü. Bölgedeki en yüksek yaylalardan biri olmasıyla gündoğumunu bulutların üstünden seyredin. Konaklamak için bir tesis bulunmuyor. Çamlıhemşin.

3-Gito / Rize

 Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-32100 metre rakımda bulutların vadiyi sarmasıyla eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Buraya bisikletinizle gidebilirsiniz ama taşlı yolda lastiğiniz patlayabileceğinden hazırlıklı olun. Yayladaki üç pansiyonda konaklama imkânı var. Çamlıhemşin.

4-Beyazsu / Artvin

            Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-4Karçal Dağları’nın eteklerindeki yaylaya Borçka’dan araçla ulaşılıyor. Bulut denizine gelmişken eşsiz güzellikteki buzul gölü Yıldız’a uğramanız lazım. Ama iki buçuk saat süren yürüyüş yolculuğunu göze almanız gerekiyor. Borçka.

5-Ayder / Rize

            Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-5 Yayla denilince akla ilk gelen yer. Yeşili, temiz havası ve şifalı kaplıcalarıyla ilgi görüyor. Diğer yaylalara göre konaklama imkânı fazla. Otel ve pansiyonlardan istediğinizi seçebilir ve buradan hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Çamlıhemşin.

6-Gorgit / Artvin

            Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-61700 metre yükseklikte ki yayla yeşilin her tonunu barındırıyor. Araba yolu olmadığı için buraya yöre halkının kullandığı patikalardan yürüyerek ulaşabilirsiniz. Bu sayede yaylanın doğal yapısı korunmuş. Konaklamak için sadece bir pansiyon var. Maçahel.

7-Hazindak / Rize

 Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-7Ayder’den veya Pokut Yaylası’ndan bir saatlik yürüyüşle yaylaya ulaşmak mümkün. Evlerdeki ahşap işçiliğine hayran kalacaksınız. Yaylaya sis çöktüğünde çayınızı alıp manzaranın tadını çıkarın. Konaklamak için herhangi bir tesis bulunmuyor. Çamlıhemşin.

8-Haldizen / Trabzon

            Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-8 Demirkapı Yaylası olarak da bilinen yer Haldizen Dağları’nın eteklerinde bulunuyor. Etrafı dağ gölleriyle dolu. Eşsiz bir manzara sunan Uzungöl buraya 20 km uzaklıkta. Konaklamak için tesis bulunmuyor, en yakın tercih Uzungöl. Çaykara.

9-Sahara / Artvin

 Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-9’uncusu Şavşat Karagöl Sahara Milli Parkı içerisinde yer alan yayla 1800 metre yükseklikte. Konaklama için bir tesis yok. Ama çadır ve karavanla gezenler kamp yapıyor. Yine milli park içerisinde bulunan Karagöl’ü de görmeden dönmeyin. Şavşat.

10-Yedigöller / Erzurum

            Karadeniz’in en güzel 10 yaylası-10Karların erimesiyle oluşan gölleriyle 3100 metre rakımda. Konaklamak için bir tesis bulunmuyor ancak çadırınızda kalabilirsiniz. Ekstrem bir tatil arayanlara göllerde dalış yapmayı öneriyoruz. İspir.

Jüri: Yıldırım Güngör, Atlas Dergisi yazarı, Birol Topaloğlu, Karadenizli sanatçı, Serhan Yedig, Gazeteci, Nilay Örnek, Gazeteci, Uğur Biryol, Gezgin-yazar, Arzu Yenigün, Bukla tur rehberi, Faruk Akbaş, Fotoğraf turları rehberi, Ersin Demirel, Yürüyüş rotaları rehberi, Çiler İlhan, Conde Nast Traveller Yayın Yönetmeni, Hüseyin Şişman, Gezgin.”




Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.