KESK’Lİ KADINLAR “KADIN CİNAYETLERİNİN SORUMLUSU KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARDIR” - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

KESK’Lİ KADINLAR “KADIN CİNAYETLERİNİN SORUMLUSU KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARDIR”

Bu haber 28 Ocak 2021 - 17:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.
KESK’Lİ KADINLAR “KADIN CİNAYETLERİNİN SORUMLUSU KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARDIR”

Samsun’da 42 gündür kayıp olan 35 yaşındaki Arzu Aygün’ün katledilmesine Samsun KESK şubeler platformu üyesi kadınlar tepki gösterdi.
“KADIN CİNAYETLERİNİN SORUMLUSU KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARDIR”
Genaçağa KARAFAZLI –
SAMSUN –
Samsun’da 42 gündür kayıp olan 35 yaşındaki Arzu Aygün’ün Muharrem C., isimli erkek tarafından öldürüldüğü ortaya çıkması sonrası kamu emekçileri sendikaları konfederasyonu (KESK) Samsun şubeler platformu yazılı bir açıklama yaparak cinayeti kınadı.

“BU VAHŞET NE ZAMAN BİTECEK”

KESK, Samsun şubeler platformu adına Eğitim Sen Kadın Sekreteri Havanur SUSOY TAFLAN, bu ülkenin kadın mezarlığı haline geldiğini söylemeye devam edeceklerini belirttiği açıklamasında şunları ifade etti;

“Kadın kıyımı/cins kıyımı bu seferde Samsun da. Katil zanlısı pişkin pişkin televizyon programına çıkıyor. On bir gün boyunca kayıp kadının telefonu zanlıda bulunuyor. Yetkililer bir şey yapmıyor. 42 gün sonrasında Arzu Aygün’un cesedi bir torba içinde ormanlık alanda bulunuyor. Katil kim? Televizyonda boy gösteren sevgili. Bildik bir senaryo ile yine karşı karşıyayız. BU VAHŞET NE ZAMAN BİTECEK. Yetkililer bu konuya gereken hassasiyetine aman gösterecekler.

“BU ÜLKE KADIN MEZARLIĞI HALİNE GELDİĞİNİ SÖYLÜYORUZ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Son on yılda üç buçuk milyondan fazla kadının erkekler tarafından katledildiği. Pınar, Melek, Emine, Fatma, Özlem, Esma, isimlerini sayamadığımız nicesinin yanına bugün de Arzu Aygün eklendi. YARIN KİM EKLENECEK? Şiddeti kanıksamanın korkunçluğunu yaşıyoruz. Bu sizleri dehşete düşürmüyor mu? Kanıksadınız mi? BU ÇOK DAHA KÖTÜ… Bu ülkenin kadın mezarlığı haline geldiğini söylüyoruz ve söylemeye devam edeceğiz. Biz kadınlar içimizdeki yaşama arzusuyla katillerin, tacizcileri, tecavüzcülerin ve erkek adaletinin karşısındayız, karşısında olmaya da devam edeceğiz.

“KADIN CİNAYETLERİNİN SORUMLUSU KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARDIR”

Biz KESK olarak tekrarlıyoruz; kadın cinayetleri politiktir. İstanbul Sözleşmesi’nin gerekleri yerine getirilmeden, 6284 sayılı yasa uygulanmadan kadın cinayetlerinin sonu gelmeyecektir. Cinayetlerin esas sorumlusu, katillerin cüretini besleyen kadın düşmanı politikalardır. Mücadelemiz her türlü şiddetin olmadığı, kadının yaşam hakkının korunmasına yönelik politikaların hayata geçirilmesine kadar devam edecektir. Bu yapılıncaya kadar yaşanan bu cins kıyımı durdurmak için inatla kadın dayanışmasını örmeye ve seslerimizi daha fazla yükseltmeye devam edeceğiz. Bu erkek zulmünü durdurmadığımız sürece kadın katliamı devam edecek. Artık yeter”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA