8:09 pm - RTEÜ Araştırma Hastanesindeki Usulsüzlük İddiaları Ardından Sağlık Müdürlüğü Soruşturma Başlattı
2:54 pm - Sedat Peker’in Ramazan Kolilerini Haberleştiren Yılmaz Yargı Karşısında (Videohaber)
12:07 pm - Moda Sahili’nde ‘halay’ gözaltısında dört kişi adliyeye sevk edildi
12:04 pm - HÜDA PAR yöneticisinin kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı
12:02 pm - Erdoğan korumasının elinden içmediği suyu oğlunun elinden içti
1:32 pm - Cuma hutbesinden tehlikeli çağrı: Silahlarınızı ayarlayın
5:01 pm - Çay Üreticileri: ‘Perişan durumdayız, umudumuz Kılıçdaroğlu” (Videohaber)
2:52 pm - CHP’li Fındıklı Belediyesi Tarihi Camiyi Korumak İstedi, AKP İstemedi (Videohaber)
9:22 pm - RİZE’DE MİLLET İTTİFAKI DEVRİMİ BAŞARDI.ERDOĞAN’A ŞOK
Haydar Öztürk
SAMSUN – Bafra Ovası’na, meyve sebze hali yapılacak olması ile ilgili bir açıklama yapan Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Çobancı, ovanın betonlaşma tehdidi altında olduğunu söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra ilçesi Türbe Mahallesi’nde 16 adet parselde toplam 18 bin 867 hektarlık alanda, meyve sebze hali yapımı ile ilgili imar planını ‘tarım dışı kullanım izni’ alınması için Toprak Koruma Kurulu’na gönderdi. Kurul, planı 26 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda onayladı. Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Çobancı Bafra Ovası’nın koruma alanı içinde kaldığını belirterek alanın birinci sınıf tarım arazisi olduğuna dikkat çekti.
Çobancı, bu kararın iptal edilmesi gerektiğini söyledi. “Toprak Koruma Kurulu’nun almış olduğu kararının onaylanması, ovanın tarımsal niteliğini bozacağı gibi gelecekte benzer yatırımlara emsal teşkil edecek ve Bafra Ovası’nın hızla yapılaşma ve betonlaşma tehdidi ile karşı karşıya kalmasına neden olacaktır” diyen Çobancı ova dışında alternatif yer araştırması yapılarak, meyve sebze hali için yeni bir yer belirlenmesi gerektiğini ifade etti.