1:16 pm - Özgür Ülke, 29 yıl önce bugün bombalandı: ‘Halktan ve hakikatten beslenenler asla yok olmaz’
1:13 pm - Özgür Özel’den yerel seçim kararı: ‘Genel başkanlığımın ilk aday ilanı’ diyerek duyurdu
1:06 pm - CHP’de İstanbul aday adayı olan Kerimoğlu: O gece kahkaha atanlarla ittifak yapmayacağız
12:54 pm - Balta “katılımcı halkçı belediyecilik nasıl olur göstereceğiz”
12:16 pm - Ebruli eller kooperatif başkanı Cerrahoğlu bu iddialar karşısında susuyor
8:55 pm - Gazze’de ateşkes sona erdi, İsrail saldırılara başladı: 109 Filistinli öldürüldü!
8:51 pm - İyi Parti Ankara’da iş birliğinden yana olduğunu açıkladı
6:59 pm - CHP lideri Özel, “Kürtler daha az eşit”
6:51 pm - TTB kararına tepki yağdı: ‘Bu istibdat düzenine hep birlikte son vereceğiz’
EMEK PARTİSİ (EMEP)Rize il –fındıklı-Çamlıhemşin-pazar ve merkez ilçe örgütleri İkizdere de Cengiz inşaatın taş ocağına karşı direnen yurttaşlarla dayanışma çağrısı yaptı.
Gençağa KARAFAZLI –
RİZE
İkizdere Eskincedere vadisinde yapılan doğa katlamanı karşı destek ve dayanışma mesajları gelmeye devam ediyor.
Siyasal iktidara yakınlığı ile bilinen Cengiz inşaat tarafından açılmak istenen taşocağına karşı emek partisi Rize il ve ilçe örgütleri tepki gösterdi.
EMEP Rize il başkanı hasan Zorlucan yaptığı yazılı açıklamada “İkizdere halkının çığlığına, sesine kulak verilmelidir. Yöre halkı yaşam alanlarına sahip çıkarken organik tarım da yapıyor. Çay, bal ,sağlıklı sebze üretiyor.
Taş ocağı açılması ile bunların yok olacağını biliyorlar. Yetmiyor dereler, ormanlar yok ediliyor. Güzelim vadi zarar görüyor ve yok olacağını ile iş makinelerinin önünde, ağaçlara çıkarak direniyor. Taş ocağı istemiyoruz diye çığlık atıyor.
Bu çığlık duyulmalıdır. Gözaltına alınarak, para cezaları verilerek, vadiye demir kapı konularak vadi halkının direncini kıramayacaksınız. Burada AKP ve ittifak güçleri: Dalga dalga dayanışmanın ülke sınırlarını aştığını görmemek kadar körleşmişseniz söylenecek söz kalmamış demektir. Birde hukuksuz ca yapılan tahribata ülkemizdeki baroların hemen hemen tepki gösterirken
Rize barosunun sessiz kalması iktidar yardakçılığı ile hukuk savunulamayacağını hatırlatmak isteriz.
Kapitalizm aşırı kar güdüsünü gerçekleştirmek için doğayı da talana, yağmaya uğratıyor. Bu yüzdendir ki son dönemlerde Dünya genelinde virüs salgınlarının daha sık ve daha yaygın karşılaşıyoruz. Kapitalistlerin ne kara doyuyor nede gözü doyuyor. Hele ki Cengiz gibi yeni yetme kapitalistler diğerleriyle rekabet etmesi için daha acımasız ve daha insafsız davrandıkları görülüyor.
Ülkemizde milyonlarca, Dünyada milyarlarca işçi ve emekçiler bir avuç kapitalist tekellere mahkum olmadığını yaşayarak öğreniyor.
İkizdere köylüleri de hepimize öğretiyor. Bunun içindir ki ülkenin dört bir yanında dayanışma duyguları çığ gibi büyüyor ,daha da büyüyecektir, büyüteceğiz. Bizler de emek partisi Rize örgütleri olarak İkizdere halkının taşocağına karşı direnişini destekliyor. Yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.
HAKLI MÜCADELE BİRLEŞTİRİYOR.BİRLEŞEN MÜCADELE KAZANACAKTIR.