2:22 pm - Ardal CHP’den aday adayı oldu
2:21 pm - İyi Partili Avcı’dan adaylık açıklaması: “Bize hesap sorun”
12:08 pm - Alim: “Bu yıl da kâr açıklayacağız”
11:22 am - Rize’ye Yeni Acil İnşası Son Hız Devam Ediyor
1:31 pm - Saadettin Türüt AKP’den Fazilet Türüt ise CHP’den aday adayı
4:31 pm - Kenan Bıyık aday adaylığını açıkladı CHP örgütleri destek vermedi
2:05 pm - Gazeteci Gençağa Karafazlı’ ya İki Yıl Hapis Cezası (VideoHaber)
1:54 pm - RTEÜ’de Taciz İddialarını Haberleştiren Karafazlı Davasında Dördüncü Duruşma Salı Günü
6:41 pm - Bol sohbetli, güzel sofralara hasret ama dayanışmayla güçlü: Serap
1:27 pm - RTEÜ Rektörü Yılmaz: “20 DEĞİL 11 KİŞİ GİTTİ 40’A YAKIN KİŞİ GELDİ”
Ordu Fatsa’da siyanürle altın işletmeciliğine karşı düzenlenen eylemler nedeniyle 2015 yılında haklarında “toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet” iddiasıyla dava açılan yurttaşlar 7 yıl sonra beraat etti.
Ali Demirci, Güven Atabay, İsmet Atar, Şenel Yorulmaz, Kadir Özyurt, Yunus Ertopçu hakkında 2015’te soruşturma başlatılmıştı. Yargılama sonucunda 5 ay hapis cezası verilmiş ve hükmün açıklanması geriye bırakılmıştı. Yapılan itiraz sonrası Anayasa Mahkemesi kararı bozmuştu. Dün Fatsa 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada beraat kararı verildi.
Dava hakkında bilgi veren avukat Emrah Duman, “Anayasa Mahkemesi herhangi bir zarar olmaması nedeniyle itirazı kabul etti. Yeniden görülen davada beraat kararı verildi. Bu karar başka zamanlarda kullanılabilecek emsal bir karar özelliği de taşıyor” dedi.
2013 yılında aldığı ÇED kararıyla siyanürlü altın ayrıştırma işlemine başlayan Altıntepe Madenciliğine karşı mücadele eden Fatsa ve Ünye Doğa Koruma Platformu ve Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Eren Atasoy da şunları söyledi:
“Mücadeleye başladığımızda insanlara anlatmaya çalıştığımız madenin bölge için felaket olacağıydı. Bugün geldiğimiz süreçte ne kadar haklı olduğumuzu anladık. Bölge ağır metallerle boğuşuyor. Bölgede yaptığımız fiili direnişlerde haklılığımız Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla bir kez daha kanıtlandı.
Ne yazık ki Türkiye’de topraklar maden ve betona teslim edildi. Yukarı Bahçeler Köyündeki maden mücadelesi devam ederken bir de baktık ki etrafımız sondaj alanına çevrilmiş. Çötelli, Kaledibi, Şenyurt, Sarıhalil mahallelerini kapsayan sondajları için Ordu Çevre Derneği olarak bilgilendirmeler yaptık. Gökçe Kodali bölgesi için açılan dava üzerine sondaj yapılamadı. Bölge maden konusunda ablukaya alındı. Mücadelemiz devam edecek.”
Fatsa Ünye Doğa Koruma Platformu ve Düzenleme Kurulu Üyesi İsmet Atar da “İzin almamıza rağmen bize ceza verdiler. İtiraz ettik. Anayasa Mahkemesi bizi haklı buldu. Toprağımıza, vatanımıza sahip çıktık. Hainlik yapmadık, kimseye zarar vermedik. Toprağımızda yaşayamıyoruz. Doğamızı, toprağımızı öldürdüler, sıra bize geldi” dedi.
(HABER MERKEZİ – EVRENSEL)