KÜRT GAZETECİLER TAHLİYE EDİLDİ ‘GAZETECİLİK YARGILANDI AMA BAŞARAMADILAR’ - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

KÜRT GAZETECİLER TAHLİYE EDİLDİ ‘GAZETECİLİK YARGILANDI AMA BAŞARAMADILAR’

Bu haber 12 Temmuz 2023 - 21:04 'de eklendi ve kez görüntülendi.
KÜRT GAZETECİLER TAHLİYE EDİLDİ ‘GAZETECİLİK YARGILANDI AMA BAŞARAMADILAR’

Tahliye edilen Kürt gazeteciler zılgıtlar eşliğinde karşılandı

Diyarbakır’da görülen ilk duruşmada tutuklu bulunan 15 gazeteci cezaevinden çıktı. Cezaevi önündeki yüzlerce kişi, mesleki faaliyetleri nedeniyle haklarında dava açılarak tutuklanan gazetecileri cezaevi çıkışında alkış ve zılgıtlarla karşıladı.

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da 15’i tutuklu 18 gazetecinin yargılandığı davanın ilk duruşmasının ikinci gününde yutuklu 15 gazetecinin tamamı için tahliye kararı verdi. Tahliye edilen gazeteciler Diyarbakır Cezaevi Kampüsünden saat 21.30’da çıktılar.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyonda gazetecilik faaliyetleri nedeniyle “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, Xwebûn Gazeteci Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş, gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin ile tutuksuz yargılanan Esmer Tunç, İbrahim Bayram ve Mehmet Yalçın’ın yargılandığı davanın ilk duruşması Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü tutuklu bulunan gazetecilerin tamamı serbest bırakıldı.

‘APE MUSA’NIN KALEMİ YERE DÜŞMEYECEK’

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, “Bugün her ne kadar dışarıda olsak da birçok arkadaşımız hâlâ içeride. Sevdiklerimiz çok acı çekti. Ama bu da bize özgür basının susmayacağını gösterdi. Apê Musa’nın kalemi yere düşmeyecek, direnişimiz devam edecek” dedi.

‘GAZETECİLİK YARGILANDI AMA BAŞARAMADILAR’

Gazeteci Aziz Oruç da “Biz zaten suçsuz olduğumuzu biliyorduk, sonuç belliydi. Gazetecilik yargılandı ama başaramadılar. Biz kaldığımız yerden devam edeceğiz. Destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

c1a1eb30-3969-4e0f-8264-dbb36419a9a5.jpg
Aziz Oruç
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA