Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
5:16 pm - Rize’de aralıksız devam eden yağmur sonrası bazı iş yerlerini su bastı
9:34 am - Devlet Bahçeli’den kürsüde ‘Süleyman Soylu’ mesajı
8:54 am - Fındıklı’da Gençlik Bakanlığı kampından zikirli ilahili grup çıktı
1:09 pm - DOKAP desteğiyle 2 yeni proje hayata geçirilecek
10:08 am - kadınlar dikkat bu sözü kocanıza söylemeyin ‘Senden koca olmaz’ boşanma sebebi sayıldı
10:01 am - Öz güvenini kaybeden Rize spor
9:57 am - BBP Rize İl Başkanı Özçelik “Budama Çay üreticisini budadı”
6:31 pm - MHP Rize de Alkan ‘la devam dedi
“MECİ: Fındıklı’nın Kalbinde Yeniden Atan Toplumsal Bir Hareket”
Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun önsözüyle başlayan, Dr. Metehan Cömert’in kaleme aldığı “Eskinin Kabuğunda Yeni Bir Düzen Arayışı: Toplumsal Bir Hareket Olarak MECİ” adlı eser, toplumsal bir hareketin yükselişini ve bu hareketin merkezine yerleştirdiği “Meci” kavramını detaylı bir şekilde ele alıyor.
Meci manifestosundan alınan şu ifadeler, kavramın derinliğini ve toplumsal önemini vurguluyor: “MECİ; yardımlaşmaktır, paylaşmaktır, barıştır, kardeşliktir, üretimdir, aydınlık yarınlarımızdır. Sözün, Yetkinin, Kararın ve İktidarın Halkta olmasıdır. MECİ; karşılık beklemeden insanlık adına doğamız yararına insanlığa hizmet etmektir. MECİ; birlikteliktir, herkesin ihtiyacını kolektif bir anlayışla ortak çalışma yürüterek karşılayabilmektir. MECİ; dünü bilip, bugünü okuyup, yarını örgütleyebilmektir.”
Belediye Başkanı Çervatoğlu, önsözde şunları vurguluyor: “Sonuç olarak Meci anlayışını yönetim anlayışı olarak benimseyerek tüm çalışmalarımızı bu çerçevede sürdüreceğiz. Bize birlikte neler başarabileceğimizi gösterdiğiniz için teşekkür ederim, Fındıklı. Ayrıca bu kitabı oluşturan yazarımız Dr. Metehan Cömert dostumuza Fındıklı halkı olarak bir kez daha çok teşekkür ederim. Kitabın basımında, MECİ dayanışması örneği gösterip bizi destekleyen çok kıymetli abim Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve basım organizasyonunu yapan Katılımcı Söz Ekibine de en içten sevgilerimi belirtmek isterim.”
Bu eser, sadece bir kavramın tanımını ya da tarihsel arka planını değil, aynı zamanda toplumsal değerlerin ve yönetim anlayışının nasıl dönüştürülebileceğini de sorgulamamız için bir fırsat sunuyor. Meci, toplumsal bir hareketin kalbinde yatan değer olarak, kolektif bilincin ve dayanışmanın simgesi haline geliyor.