9:43 pm - Emeklilere Verilen Zam Belli Oldu
1:57 pm - Rize-Artvin Havalimanının Geleceği Tehlikede mi?
7:10 pm - 6’LI MASANIN İL BAŞKANLARI BİR ARAYA GELDİ
4:53 pm - HOPA’DA ÇAY ÜRETİCİLERİ YENİ ÇAY YASASI TASARISINI PROTESTO ETTİ
4:20 pm - AKP’NİN ÇAY KANUNU TEKLİFİNİ ÇAY ÜRETİCİ MECLİSLERİ PROTESTO ETTİ
4:13 pm - CHP’li Rakıcı: ““BUNLAR İÇİN ÖNEMLİ OLAN KOLTUKLARINI KORUMA BAŞARISIDIR”
11:53 am - Şeker fiyatlarına Türk Şeker’den yüzde 67’ye varan büyük zam!
Ordu’nun Korgan ilçesinde yapılmak istenen Balamir HES’ine karşı mücadele eden halk, mahkemeden zaferle ayrıldı.
Mahkeme, dava konusu işlemin hukuka aykırılığına dikkat çekerek uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabilecğini belirtti ve yürütmenin durdurulmasına karar verdi.
Balamir HES’e karşı yaklaşık bir buçuk yıldır mücadele eden halk, Ordu 2. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma davasını kazandı. Bölge halkı tarafından sevinçle karşılanan karar sonrasında aıklama yapan köylülerin avukatı İsmail Topçuoğlu, “Haklı mücadelemiz sonuç vermeye devam ediyor. Ordu 2. İdare Mahkemesi Balamir HES projeleri için verilen ÇED raporunun yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir. Bu kararla artık HES’i yapan şirketin adım atma, çivi çakma imkanı hukuken kalmamıştır. Bundan sonra yapılacak her şey suçtur” dedi.
Ordu 2. İdare Mahkemesi kararında “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden” ifadelerini kullanarak teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdiğini açıkladı.