SAMSUN EĞİTİM SEN “1 MART NORMALLEŞME İÇİN ERKEN” - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SAMSUN EĞİTİM SEN “1 MART NORMALLEŞME İÇİN ERKEN”

Bu haber 28 Şubat 2021 - 16:20 'de eklendi ve kez görüntülendi.
SAMSUN EĞİTİM SEN “1 MART NORMALLEŞME İÇİN ERKEN”

Samsun Eğitim Sen İktidar eğitim politikalarında karar alma sürecini yönetemiyor, haklılığımız bir kez daha ispatlandı.
“1 MART NORMALLEŞME İÇİN ERKEN”

Gençağa KARAFAZLI

1 Mart kararının ertelenmesi ve eğitim ile ilgili kararların yerellere bırakılması ilerde daha sıkıntılı sonuçlar doğuracağını belirten Samsun Eğitim Sen şube başkanı Arzu Topaloğlu, bir yılı aşkın bir süredir yaşanan salgında bizler geldiğimiz süreçte bir kez daha gördük ki iktidarın eğitim politikalarında karar alma süreçlerini yönetemeyişi bugün 1 Mart’a dair yapılan çelişki dolu açıklamalar ile bir kez daha haklılığımızı ortaya koymuştur dedi.

“OKULLARI AÇIYORUZ DEMEK YÖNETEMEME HALİNİN SU YÜZÜNE ÇIKMASI DEMEKTİR”

Topaloğlu ; “Bizler salgının en başından beri her türlü kararın alınması noktasında ortak aklın ve bilim insanlarının uyarıları dikkate alınmalı diyerek sürecin yakın takipçisi olduk.

Yerel ve ulusal medya aracılığı ile sorunları tespit ederek çözüm önerilerimizi de defalarca hem kamuoyu ile hem de karar alıcılarla paylaştık. 1 Mart’ın normalleşme için çok erken olduğunu bilim insanları ve biz eğitim emekçileri dile getirdik. Zira okullarda yüz yüze eğitim kararı alınabilmesi için açıklanan aşılama takviminin bu tarihe göre yeniden düzenlemesi gerekirdi. Yani ocak ayının başında aşılama sürecinin başlamış olması gerekirdi. Eğitime yönelik planlamaların yapılmadan, fiziksel ortam ve koşullar düzenlenmeden, ek atama yapılmadan (ki sınıfların seyreltilmesi için kaçınılmazdır) okulları açıyoruz demek yönetememe halinin su yüzüne çıkması demektir. İktidar bu süreci iyi yönetememiştir. Çocuklarımızın eğitim sürecinden uzak kalmasının yegâne sorumlusu iktidardır.

“40 GÜNLÜK SÜRE DOLMADAN OKLLAR AÇILMAMALIDIR”

Bugün 1 Mart kararının ertelenmesi ve eğitim ile ilgili kararların yerellere bırakılması ilerde daha sıkıntılı sonuçlar doğuracaktır. Talebimiz nettir; aşılama sürecinde gerekli 40 günlük süre dolmadan okulların açılması salgının seyrinde 3. Dalganın yaşanmasına yol açacaktır. Bizler öğrencilerimizle sağlıklı ortamlarda buluşmanın gayreti içerisindeyiz ve bu çabamız devam edecektir.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA