- Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

Bu haber 12 Temmuz 2023 - 14:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yeşil Sol Partili İrmez, Tekin’in katıldığı bir televizyon programında “Kız okulları açabilmeliyiz” ifadelerini Meclis gündemine taşıdı: “‘Kız okulları açmalıyız’ olarak formüle ettiğiniz yönteme ilişkin Bakanlığınızın herhangi bir çalışması mevcut mu?”

Mehmet Zeki İrmez, Bakan Tekin’e, “Kız çocuklarının okula gitme oranın yükseltilmesi için ‘Kız okulları açmalıyız’ olarak formüle ettiğiniz yönteme ilişkin Bakanlığınızın herhangi bir çalışması mevcut mudur?” diye sordu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlamasıyla istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren İrmez, şunları kaydetti:

‘AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ GİDEREK YOK OLDU’

“Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında kız çocuklarının okullaşma oranı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştur. Velilerin ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum’ dediğini iddia etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştır; ‘Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktır. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli’
AKP iktidarları döneminde eğitimde fırsat eşitliği giderek yok olmuş, cinsiyetçi bakış açısı eğitim kurumlarına yerleşmiş, bilimden ve toplumdan uzak, dinsel eğitimin bir dayatma halini aldığı model eğitim sistemine yerleştirilmiştir.

Kız çocuklarının okula gitme oranını yükseltmenin karma eğitimden uzaklaşarak sağlanabileceğini savunmak ve bunun politikasını gütmek, eğitimde eril anlayışın, cinsiyetçi modelin tahsis edilmesine katkı sağlamak dışında bir işleve sahip değildir.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, özelde kız çocuklarının genel itibariyle tüm çocukların temel eğitimde okullaşma ve okula devam etme oranlarını yüzde 100’e çıkartılabilmesini sağlamak için zorunlu ve parasız eğitimin gereklerini yerine getirmesi, anadilde eğitimin önünü açması, çocuk işçiliğine karşı mücadele etmesi ve tüm bunları eğitim alanında çalışma yürüten sivil toplum kuruluşları ile ortaklaşarak yapması gerekmektedir.”

Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları sordu:

1) Kız çocuklarının okula gitme oranın yükseltilmesi için “Kız okulları açmalıyız” olarak
formüle ettiğiniz yönteme ilişkin Bakanlığınızın herhangi bir çalışması mevcut mudur?
2) Bahsettiğiniz yönteme ilişkin çocuk ve eğitim alanında çalışan hangi sivil toplum ve
meslek örgütüyle ortak çalışma yürüttünüz?
3) Zorunlu din dersi uygulamasına karşı çıkan velilerin taleplerini de makul görüyor
musunuz?
4) 2002 yılından 2022 yılına kadar kız çocuklarının okullaşma oranı senelere göre nedir? (ANKA)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
betnis giriş
betnis
yakabet giriş