Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
4:17 pm - Merdan Yanardağ hakkında ilk duruşmada tahliye kararı çıktı
4:16 pm - Fındık üreticisi Aysel Akdoğan “TMO FINDIĞIMI GERİ VERSİN”
11:11 am - Gazeteci Yanardağ’ın duruşması başladı
10:38 am - FETHİYE EMEKLİLER DAYANIŞMASI “HEPİMİZ ORADAYDIK GEZİ ONURUMUZDUR”
9:28 am - Rize’yi sel ve heyelan vurdu. Güneysu yolu 3. kez çöktü sorumlulardan hesap sorulmadı
5:16 pm - Rize’de aralıksız devam eden yağmur sonrası bazı iş yerlerini su bastı
9:34 am - Devlet Bahçeli’den kürsüde ‘Süleyman Soylu’ mesajı
8:54 am - Fındıklı’da Gençlik Bakanlığı kampından zikirli ilahili grup çıktı
1:09 pm - DOKAP desteğiyle 2 yeni proje hayata geçirilecek
10:08 am - kadınlar dikkat bu sözü kocanıza söylemeyin ‘Senden koca olmaz’ boşanma sebebi sayıldı
TRT Genel Müdürü Zahid SOBACI, göreve başladığı günden bu yana, TRT’ye yanlı bir yayın politikası izlediğini öne süren CHP Rize il örgütü TRT hakkında Rize cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu sonrası adliye çıkışında CHP Rize il örgütü adına il başkanı Tahsin Kanbur okudu.
“TRT DEVLET TELEVİZYONU DEĞİL AKP’NİN PROPAGANDA MAKİNESİ GİBİ ÇALIŞTI”
TRT Genel Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Rize adliyesine geldiklerini ifade eden il başkanı Kanbur” TRT Genel Müdürü Zahid SOBACI, göreve başladığı günden bu yana, TRT’ye yanlı bir yayın politikası izletmektedir. TRT Devletin ve Milletin Kuruluşudur. Hepimizin vergileriyle gelir elde etmektedir. Buna karşın çok uzun süredir CHP’yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yapmaktan geri durmamaktadır.
TRT Kanunu, TRT kanallarının yayınlarında tarafsız davranmasını hükmetmiştir. Ne var ki mevcut TRT yönetimi bu yükümlülüğünü yerine getirmemektedir. Özellikle seçim dönemi boyunca TRT, devlet televizyonu olarak değil, AKP’nin propaganda makinesi olarak çalışmıştır.
Genel Başkanımızı ve Partimizi yok sayan zihniyetin demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçtiğini belirtmek isteriz. Siyasi tarihimiz bu kişileri yargılayacak ve mahkum edecektir. Ancak hesabımızın mahşere kalmasına izin vermeyeceğiz. Bu adaletsizliğin sorumluları hukuk önünde de hesap vermek zorundadır. TRT, AKP’nin ve Erdoğan’ın seçimi kazanması için bir televizyon kanalı ne yapmalıysa onu yapmıştır. Adeta Saray’ın sözcüsü haline gelmiştir. Bu süreçte;
“ADALET ARAYIŞIMIZ SÜRECEK”
Tüm bu konular nedeniyle halkın haber almasını engelleyen, siyasi haklarımızı kullanmamıza ve duyurmamıza izin vermeyen, görevini kötüye kullanan TRT Genel Müdürünü bugün savcılığa şikayet ediyoruz. Adalet arayışımız ve yürüyüşümüz sürecek.