12:57 pm - ADD Rize Şubesi 14. Olağan Kongresi Gerçekleşti
11:50 am - Rize SGK’da Mobbing İddiası
2:03 pm - Cengiz’in Taş Ocağı Kamyonlarından Taşeron Firmaya Protesto
7:19 pm - Meryem Göktepe, siyasete girme sürecini anlattı
11:15 am - Gazeteci Karafazlı’dan Yerel Basına Ağır Eleştiriler: “Gazetecilik ayağa düştü”
2:22 pm - Ardal CHP’den aday adayı oldu
2:21 pm - İyi Partili Avcı’dan adaylık açıklaması: “Bize hesap sorun”
12:08 pm - Alim: “Bu yıl da kâr açıklayacağız”
11:22 am - Rize’ye Yeni Acil İnşası Son Hız Devam Ediyor
1:31 pm - Saadettin Türüt AKP’den Fazilet Türüt ise CHP’den aday adayı
Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği işbirliği ile 28-29 Mayıs ve 4 Haziran 2022 tarihlerinde “Kara’dan Öte: Deniz Olarak Karadeniz’e Bakmak” adlı çevrimiçi çalıştay düzenliyor. Zoom platformu üzerinde gerçekleşecek olan oturumlara katılım ücretsizdir.
Geçtiğimiz yıl ‘Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay” çevrimiçi çalıştay ve forumu düzenleyen Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği, Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteği ile yaşam alanı olan Doğu Karadeniz Bölgesi’nde çeşitli konuları ele almaya devam ediyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yeşilinin bir parçası haline gelen çayın dünü, bugünü ve geleceğini tartışmaya açan Gola, bu yıl da deniz olarak Karadeniz’i gündemine alıyor. Sahil yolu ve HES’lerin yarattığı yıkım çerçevesinde bugüne kadar karadan bakılan denize, denizden bakmayı hedefliyor. Denizin kendisini özne olarak ele alarak “Kara’dan Öte: Deniz Olarak Karadeniz’e Bakmak” başlığı ile düzenleyeceği çevrimiçi çalıştay ile Karadeniz’e dair detaylı düşünmenin önünü açıyor. Daha sonra kitap haline getirilecek olan çalıştayda mitlerde Karadeniz’den sahil yolunun Karadeniz’e etkilerine, Karadeniz’in canlı hayatından balıkçılığa, iklim krizinin Karadeniz’e etkilerinden insan müdahalelerine bağlı kıyı değişimlerine kadar birçok konuda Karadeniz’in portresinin çıkarılması hedefleniyor. Kültür sanat etkinliklerine de yer verilecek çalıştayda panel oturumlarının yanı sıra “Dalgalar, İzler, Sesler: Karadeniz’den Denize Şarkılar” başlıklı online konser, “Mavi Kalp” isimli resim sergisi ve “Son Kumsal” filminin gösterimi ve söyleşisi de yer alacak.
Gerçekleştirdiği çalıştayların ücretsiz olarak erişime açılmasını ve araştırmacılara ulaşmasını önemseyen Gola, Çaydan Öte Tarladan Demliğe Mekânda ve Bellekte Çay Çevrimiçi Çalıştay ve Forumu’nu hem youtube kanalında yayımlamış hem de kitaplaştırmıştır. Aynı şekilde “Kara’dan Öte: Deniz Olarak Karadeniz’e Bakmak” Çalıştayında sunulan bildirileri de daha sonra Gola Yayınlarından kitaplaştıracak olan Gola, çalıştay tamamlandıktan sonra youtube kanalında erişime açacaktır.
Etkinliğe kayıt olmak için:
https://forms.gle/pXNsqbxPPgxZ9ZfD7
Çaydan Öte: Tarladan Demliğe Mekanda ve Bellekte Çay Kitabı’nı ücretsiz indirmek için: https://golader.org/projeDetay/21
İletişim bilgileri:
golader.org
Twitter/goladernegi
Facebook/goladernegi
İnstagram/goladernegi
Youtube: Gola Kültür, Sanat ve Ekoloji Derneği