HOPA’LI EMEKLİLER İKTİDARA BÖYLE SESLENDİ “GEÇİNEMİYORUZ İSYANDAYIZ” - Nabız Gazetesi - Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

SON DAKİKA

Nabız Gazetesi – Rize Haberleri, Artvin Haberleri,Karadeniz Haberleri,Kadın,Çevre,Bölge Haberleri,insan hakları,cinsellik,dünya,siyaset,emek

HOPA’LI EMEKLİLER İKTİDARA BÖYLE SESLENDİ “GEÇİNEMİYORUZ İSYANDAYIZ”

Bu haber 01 Nisan 2021 - 19:25 'de eklendi ve kez görüntülendi.
HOPA’LI EMEKLİLER İKTİDARA BÖYLE SESLENDİ “GEÇİNEMİYORUZ İSYANDAYIZ”

HOPA’LI EMEKLİLER İKTİDARA BÖYLE SESLENDİLER “GEÇİNEMİYORUZ İSYANDAYIZ”

Gençağa KARAFAZLI – Hüseyin ALTUN

1 NİSAN 2021 günü Hopa’lı emekliler talepleriyle alanlardaydı.

Hopa’lı TÜM EMEKLİLER SENDİKASI  “geçinemiyoruz isyandayız” diyerek alanlarda çıkan emekliler siyasal iktidarın emeklileri yok saydığını belirtti.

“BASKICI VE OTERİTER UYGULAMALAR ARTIYOR”

Hopa Tüm emekliler sendikası başkanı Saim Aydın yaptığı yazılı basın açıklamasında “ Siyasi iktidarın içine düştüğü yönetememe krizi, Ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda olduğu gibi, Ülkemizin son bir yılını belirleyen salgınla mücadele edememe olarak hayatımızın her alanını etkilemiş durumdadır.

Siyasi alandaki yönetememe krizi, Başkanlık Sistemi ile çözmeye çalışılsa da, Sistemin antidemokratik karakteri sonucu, baskıcı ve otoriter uygulamalar artmakta, hukuk düzeninden hızla uzaklaşılmaktadır.

Sistem değişikliği ile iyice pasifleşen Parlamento ise adeta yok sayılmaktadır Kadın hakları açısından önemli bir kazanım olan İstanbul Sözleşmesinden bütün tepkilere rağmen bir gece yarısı kararnamesiyle çıkılması,  Sendikalara ve Kurulmasına yasal olarak izin verilen Partilere kapatma davalarının açılması,  Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi, son dönemlerde yaşadığımız birkaç örnekten biridir.

“SAĞLIK HİZMETLERİ PİYASAYA TERK EDİLDİ”

Dünya ve ülke gündeminde bir yılı da geçen COVİT- 19 salgını sağlık sisteminin de tartışılmasına ve eksikliklerinin daha iyi görülmesine de yol açmıştır. Uzun yıllardan beri sağlık sisteminin piyasaya terk edilmesinin sonuçlarını, bu salgın sürecinde hep beraber yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Sağlık sisteminin kamusal bir hizmet olması bir zorunluluk olarak kendini göstermektedir.

“ALDIĞIMIZ EMEKLİLİK MAAŞLARI UÇUP GİDİYOR”

Çok uzun yıllardan beri emekli aylıkları yoksulluk sınırının altında yer almaktadır.

 

Ülkenin bütün değerlerinde emeği olan, bugünleri yaratan emekliler açlığa yoksulluğa mahkûm edilmiş durumdadırlar. Aldığımız emekli maaşları;  enflasyon ve sürekli artan zamlarla neredeyse elimizden uçup gidiyor. Bizler bölgesel olarak küçük zirai tarımı ile uğraşmamıza ve ek gelir elde etmemize rağmen ekonomik sıkıntılarımızı aşamıyoruz.

“EMEKLİLER AÇLIĞA TERK EDİLDİ”

Temel ihtiyaç maddelerine yılbaşından bu yana yapılan zam oranları nerdeyse %50 lik oranları aştı.  Büyük kentlerde yaşayan ve Emeklilik maaşından başka geliri olmayan, kira elektrik ve doğal gaz ödemeleriyle baş edemeyen emeklilerimiz durumu iç açıdır.

Asgari ücretin 2825 tl olduğu ülkemizde emekli aylığı alan 8 milyon hak sahibinin aylığı; 2000 tl nin altında olurken kendi oylarımızla seçtiğimiz vekillerimiz bugün emekli olduklarında 16.000.0 tl alacaklardır.

Emeklileri yoksulluk sınırının altında bırakmak yetmemiş, açlığa mahkûm etmek istemektedirler.

EL İNSAF; BİZ 13.5 MİLYON EMEKLİYİZ VE ÖRGÜTLENİYORUZ.

Emekli aylıklarına yapılan zamların yeterli olduğunu savunanlar,  hayatlarında bir gün bile pazara çıkmamış, elinde file ile alışveriş yapmamışlardır. Ama hayatlarımız üstünde söz sahibi olmaya çalışmaktadırlar.

Kaşıkla verdikleri kırıntı sayılacak zamları kepçeyle geri almaktadırlar.  İkramiye adı altında iki dini bayram öncesi verilenler ise, bayram harçlığına dönüşmüş, emekliler için bir aşağılama aracı haline gelmiştir.

Sözün kısası GEÇİNEMİYORUZ…

         Emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir aylık verilmesi zor değil, siyasi bir tercihtir.

         Siyasi iktidar tercihini emekçilerden, emeklilerden, yoksullardan yana değil sermayeden yana kullanmaktadır.

         Emeklilerin daha fazla açlığa, yoksulluğa ve aşağılanmaya gücü kalmamıştır.

         Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır.

         Emekliler kendilerini açlığa mahkûm edenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere karşı seslerini duyurmaya, demokratik tepkilerini göstermeye kararlıdırlar.

         Sağlıklı, barış ve kardeşlik içinde, insanca bir yaşam hepimizin hakkıdır.

Emekliler olarak bu yaşamı elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz.”

13,5 MİLYON EMEKLİ ÖRGÜTLENECEĞİZ YAŞASIN MÜCADELEMİZ.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
betnis giriş
betnis
yakabet giriş