1:16 pm - Özgür Ülke, 29 yıl önce bugün bombalandı: ‘Halktan ve hakikatten beslenenler asla yok olmaz’
1:13 pm - Özgür Özel’den yerel seçim kararı: ‘Genel başkanlığımın ilk aday ilanı’ diyerek duyurdu
1:06 pm - CHP’de İstanbul aday adayı olan Kerimoğlu: O gece kahkaha atanlarla ittifak yapmayacağız
12:54 pm - Balta “katılımcı halkçı belediyecilik nasıl olur göstereceğiz”
12:16 pm - Ebruli eller kooperatif başkanı Cerrahoğlu bu iddialar karşısında susuyor
8:55 pm - Gazze’de ateşkes sona erdi, İsrail saldırılara başladı: 109 Filistinli öldürüldü!
8:51 pm - İyi Parti Ankara’da iş birliğinden yana olduğunu açıkladı
6:59 pm - CHP lideri Özel, “Kürtler daha az eşit”
6:51 pm - TTB kararına tepki yağdı: ‘Bu istibdat düzenine hep birlikte son vereceğiz’
GENÇAĞA KARAFAZLI
Artvin Arhavi’de köylüler, HES ve taş ocaklarını protesto etmek için 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Çifteköprü’de bir araya gelecek. Çamlıca Doğa Koruma Platformu, tüm vatandaşları güç birliğine davet ederek ‘Doğal güzellikleri ve doğal zenginlikleri ile övündüğümüz Arhavi’mizi gelecek nesillere aynı şekilde koruyarak miras bırakabilmek için bir çabanın içindeyiz’ açıklamasını yaptı.
Artvin Arhavi’de köylüler, HES ve taş ocaklarını protesto etmek için 23 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’te Çifteköprü’de bir araya gelecek. Çamlıca Doğa Koruma Platformu, tüm vatandaşları güç birliğine davet ederek “Doğal güzellikleri ve doğal zenginlikleri ile övündüğümüz Arhavi’mizi gelecek nesillere aynı şekilde koruyarak miras bırakabilmek için bir çabanın içindeyiz” açıklamasını yaptı.
Artvin’de Arhavili köylüler, SAKA1-2 Regülatörü ve HES, Çamlıca 1-A Regülatörü ve HES ve taş ocaklarıyla doğaya verilen zararı protesto etmek için 23 Eylül Cumartesi saat 14.00’te Çifteköprü’de toplanacak. Protestoyla ilgili Çamlıca Doğa Koruma Platformu’ndan yapılan açıklama şöyle:
“Nice ırmaklar kurudu. Nice vadiler HES yolları uğruna dinamitlendi. Nice su yatakları ve kaynak suları dinamitler yüzünden yer değiştirdi. Yol açmak uğruna ‘Orman’lar tahrip edildi. Doğa talan edildi. Yeşil enerji maskesiyle muazzam bir tabiat ve kültür parçalanmaya devam ediyor. Taş ocaklarının havza genişletmesi için atılan dinamitler de eklenince vadiler hem sudan hem yeşilinden hem de yaşamdan oluyor.
“DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE ÖVÜNDÜĞÜMÜZ ARHAVİ’MİZİ GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKABİLMEK İÇİN BİR ÇABANIN İÇİNDEYİZ”
Arhavi HES’lere, taş ocaklarına kurban edilerek doğal dokuda geri dönülmez yaralar açılmaya; yoksullaştırılmaya, kuraklaştırılmaya devam ediyor. Doğal güzellikleri ve doğal zenginlikleri ile övündüğümüz Arhavi’mizi gelecek nesillere aynı şekilde koruyarak miras bırakabilmek için bir çabanın içindeyiz. Arhavi’de SAKA 1-2 Regülatörü ve Hes, Çamlıca 1-A Regülatörü ve Hes, taş ocakları üzerinden yapılan tahribat devam ediyor. 23 Eylül Cumartesi saat 14.00’te Çifteköprü’de mevcut durum, yeni açılan ihaleler ve hukuki süreçlerle ilgili halkı bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Sizi sesimizi daha gür biçimde duyurabilmek ve Artvin’i ‘kuraklaştırma politikası’na kurban etmemek için güç birliğine davet ediyoruz.”