Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
4:17 pm - Merdan Yanardağ hakkında ilk duruşmada tahliye kararı çıktı
4:16 pm - Fındık üreticisi Aysel Akdoğan “TMO FINDIĞIMI GERİ VERSİN”
11:11 am - Gazeteci Yanardağ’ın duruşması başladı
10:38 am - FETHİYE EMEKLİLER DAYANIŞMASI “HEPİMİZ ORADAYDIK GEZİ ONURUMUZDUR”
9:28 am - Rize’yi sel ve heyelan vurdu. Güneysu yolu 3. kez çöktü sorumlulardan hesap sorulmadı
5:16 pm - Rize’de aralıksız devam eden yağmur sonrası bazı iş yerlerini su bastı
9:34 am - Devlet Bahçeli’den kürsüde ‘Süleyman Soylu’ mesajı
8:54 am - Fındıklı’da Gençlik Bakanlığı kampından zikirli ilahili grup çıktı
1:09 pm - DOKAP desteğiyle 2 yeni proje hayata geçirilecek
10:08 am - kadınlar dikkat bu sözü kocanıza söylemeyin ‘Senden koca olmaz’ boşanma sebebi sayıldı
AKP iktidarı şimdi de Varlık Fonu kapsamında yer alan gözde şirketleri hedefe alındı. Mehmet Şimşek yönetimindeki yeni ekibin Varlık Fonu’ndaki Türk Hava Yolları, Türk Telekom ve BOTAŞ gibi kurumların satışı için analiz yaptığı belirtiliyor.
Cumhuriyet’ten Rıfat Kırcı’nın haberine göre; İktidara geldiği 2002 yılından bu yana 200’ün üzerinde kamu varlığını 60 milyar dolar gelir elde ederek özelleştiren AKP’nin ekonomiyi düze çıkarma planında yine satış olacak. Yeni ekonomi yönetiminin Varlık Fonu kapsamında yer alan Türk Hava Yolları, Türk Telekom ve BOTAŞ gibi kurumların satışı için analiz yaptığı belirtiliyor. İddialara göre Körfez ülkeleri ağırlıklı olacak alıcılardan elde edilecek gelir 100 milyar doları bulacak.
Türkiye ekonomisini “rasyonel” politikalarla krizden çıkarmak üzere ekonomi yönetiminin başına geçen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ilk ziyaretinin Birleşik Arap Emirlikleri’ne olması gündemdeki en ilginç gelişmelerden biri olarak yorumlanıyor. Hükümete yakın medyanın yazarlarından Hande Fırat’ın “Şimdi bu ziyarette 30-40 milyar dolarlık, Türkiye’nin uzun süredir unuttuğu uzun vadeli yatırımların kapısı aralandı. Bunu diğer Körfez ülkeleri de izleyecek” sözleri yeni bir tartışmanın da sebebi oldu. 100 milyar dolarlık yabancı sermaye iddiasının da bulunduğu bu rakamlara ulaşılabilmesinin tek yolunun Türkiye’nin elinde kalan son varlıklarının da satışı anlamına geldiği belirtiliyor.